Φάκελος Χρυσή Αυγή : Από το Εγέρθητι στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής

10:28 29/9/2013 - Πηγή: TNSite

Η αρχή έγινε, το βράδυ των εκλογών του Μαΐου του 2012, όταν η ΧΑ πέτυχε για πρώτη φορά την είσοδό της στη Βουλή. Τότε ο γ.γ της Οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος και η συνοδεία του, απαίτησαν από τους δημοσιογράφους να σηκωθούν όρθιοι κατά την είσοδο του.

"Εγέρθητι" φώναξε ο γνωστός Χρυσαυγίτης "Καιάδας" Γιώργος Γερμενής

και η πλειοψηφία των δημοσιογράφων αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το επόμενο επεισόδιο διεξήχθη με την χειροδικία του βουλευτή του Ηλία Κασιδιάρη κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, στη στούντιο του ΑΝΤ, ενώ είχε προηγηθεί από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και η εκτόξευση ενός ποτηριού νερού στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, λέγοντας «άντε ρε νούμερο».

Ακολούθησαν τηλεοπτικές συνεντεύξεις του γγ της οργάνωσης. Σε μία από αυτές σε εκπομπή του Mega (Μάιος 2012), ο κ. Μιχαλολιάκος αρνήθηκε την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος: «Όχι, δεν υπήρχαν φούρνοι, αυτό είναι ένα ψέμα, δεν το πιστεύων, ούτε θάλαμοι αερίων» είπε χαρακτηριστικά.

Τον Οκτώβριο του 2012 η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προεδρείου της Βουλής και του Γιάννη Δραγασάκη, όταν αποκάλεσε τους μετανάστες «υπάνθρωπους και τρισάθλιους».

Η βεντέτα συνεχίστηκε με τον Γιάννη Δραγασάκη να δέχεται προσωπική επίθεση από την βουλευτή Ελένη Ζαρούλια, όταν εκείνη βρισκόμενη στο βήμα τού είπε: «βγήκε από την μπουζού η πρεζού και έμπορος όπλων κόρη;»

Σε ένα άλλο περιστατικό, ο βουλευτής Χρήστος Παππάς χαρακτήρισε «γραπτό της νιότης του» κείμενο υπέρ του Χίτλερ σε λεκτικό επεισόδιο που είχε με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο.

Το Σεπτέμβριο του 2012 κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση "επισκέφθηκε" την λαϊκή αγορά Μεσολογγίου και έσπασαν πάγκους μεταναστών.

Στο στόχαστρο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής βρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Τον Μάιο του 2013 ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής επιχείρησε να του επιτεθεί μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου και τον σταμάτησε η φρουρά του δημάρχου.

Τo επεισόδιο σημειώθηκε μετά τη ματαίωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα από τη Χρυσή Αυγή.

Λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θύμα της Χρυσής Αυγής έπεσε και ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης στη διάρκεια επεισοδίων κατά το μνημόσυνο των θυμάτων στο Μελιγαλά.Βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο, επιτέθηκαν φραστικά σε συγγενείς θυμάτων, αφαίρεσαν το λόγο από τον δήμαρχο και τον έδωσαν στον Ηλία Κασιδιάρη.

Πριν εισέλθει στη Βουλή το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ο γενικός γραμματέας της Νίκος Μιχαλολιάκος, μας είχε προϊδεάσει για το τι θα ακολουθήσει όταν τον Οκτώβριο του 2001 ως δημοτικός σύμβουλός παρουσιάστηκε στο συμβούλιο, με συνοδούς και χαιρέτησε ναζιστικά.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα