Εξαιρούνται τα οικιακά φωτοβολταϊκά από την έκτατη εισφορά

14:40 24/4/2013 - Πηγή: TNSite

Στο νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που κατατίθεται στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνονται διατάξεις με τις οποίες θα εξαιρούνται τα φωτοβολταϊκά στις στέγες τόσο από την έκτακτη εισφορά, όσο και από το μέτρο αναστολής των συμβάσεων σύνδεσης με το δίκτυο.

Κύκλοι του ΥΠΕΚΑ

διαψεύδουν σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr τις πληροφορίες για εισφορά και στα οικιακά φωτοβολταϊκά λέγοντας πως η εξαίρεση από το μέτρο περιγράφεται με σαφή τρόπο μέσα στο νομοσχέδιο.

Αποδίδουν δε τη φημολογία περί επιβολής «χαρατσιού» και στα φωτοβολταϊκά των νοικοκυριών σε εκπροσώπους συνδέσμων του κλάδου των φωτοβολταϊκών. Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, στα σχόλια που διατύπωσαν όλο το τελευταίο διάστημα οι εκπρόσωποι του κλάδου, όσο το νομοσχέδιο βρισκόταν σε δημόσια διαβούλευση, ζητούσαν από το ΥΠΕΚΑ να επιβάλει εισφορά και στα οικιακά με το σκεπτικό ότι έτσι θα πάψουν να επωμίζονται μόνο οι επενδυτές φωτοβολταϊκών το βάρος κάλυψης του ελλείμματος των ΑΠΕ μέσω της εισφοράς, και άρα αυτό θα επιμεριστεί πιο δίκαια.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός τζίρος από φωτοβολταϊκά στις στέγες ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν υπόκειται σε φορολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα