Επανάληψη εξαγωγών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ έπειτα από 22 χρόνια

14:22 13/5/2013 - Πηγή: TNSite
Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε ότι, για πρώτη φορά σε διάστημα 22 ετών, η Σερβία εξάγει, πάλι, αυτοκίνητα στην αγορά των ΗΠΑ, με αφορμή την αποστολή του πρώτου φορτίου των 3.000 οχημάτων 500 L της αυτοκινητοβιομηχανίας FIAT.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της σερβικής κυβέρνησης, τονίζεται ότι, η FIAT είναι η κύρια υπεύθυνη για το γεγονός ότι η Σερβία κατέγραψε αύξηση

των εξαγωγών 22% το α' τρίμηνο του 2013 και ότι τον Μάρτιο οι εξαγωγές σημείωσαν το ρεκόρ των 857 εκ. ευρώ, σε μηνιαία βάση.

Χάρη στις εξαγωγές του μοντέλου FIAT 500 L και των ανταλλακτικών αυτοκινήτων που παράγονται σε περισσότερα από 150 εργοστάσια σε όλη τη χώρα, η αυτοκινητοβιομηχανία κατέστη μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες, αντιστοιχώντας στο 20% του συνόλου των σερβικών εξαγωγών.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η παραγωγή και πώληση του νέου μοντέλου της FIAT στην αγορά των ΗΠΑ θα είναι τεράστιας σημασίας για την συνολική οικονομική ανάπτυξη στη Σερβία και για την επίτευξη πλεονάσματος στο εξωτερικό εμπόριο, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, προστίθεται ότι, το 2013 η Σερβία μπορεί να αναμένει περίπου δύο δισ. ευρώ έσοδα από τις εξαγωγές της FIAT και των προμηθευτών της. Η εταιρεία στοχεύει, φέτος, στην παραγωγή 110.000 έως και 150.000 αυτοκινήτων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτίμησε ότι η Fiat Automobiles Serbia έχει θετική επίπτωση στη σερβική οικονομία και συμβάλλει στην σταθεροποίηση της ανάκαμψής της.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα