«Δεν υπάρχει καμία μαύρη τρύπα στον ΟΚΑΝΑ»

12:14 17/12/2013 - Πηγή: TNSite
Tην πεποίθηση ότι δεν υπάρχει καμία μαύρη τρύπα στον ΟΚΑΝΑ τόνισε η πρόεδρος του Οργανισμού κ. Μ. Μαλλιώρη μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM», ενώ παράλληλα τόνισε ότι έχει κινηθεί με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της

«Βάσει εγγράφων που προκύπτουν, γιατί τα χαρτιά λένε και την αλήθεια και όχι τα λόγια, όταν και όποτε τα χρειαζόμαστε, παραιτήθηκα στις 4/11 και η παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή από τον

υπουργό.

Στις 11/11 βγήκε ΦΕΚ με τα μέλη του ΔΣ και εμένα πρόεδρο και έκτοτε, ο υπουργός δεν μου έχει ζητήσει την παραίτησή μου. Βεβαίως, έχω στείλει τα έγγραφα στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και εφόσον μου ζητηθεί (να παραιτηθώ), θα δω τι θα κάνω και επιφυλάσσομαι να κάνω ό,τι είναι ωφέλιμο για τον Οργανισμό.

Καμία μαύρη τρύπα δεν υπάρχει. Χαίρομαι πάρα πολύ που (η κυρία Μακρή) μιλάει για ελέγχους, αλλά πριν αυτοί ολοκληρωθούν, δεν είναι καλό να μιλάμε και να στιγματίζουμε έναν οργανισμό.

Έχω κινηθεί με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος. Αυτά όλα, όμως, είναι εύκολο να τα λέει κανείς με λόγια…

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: δεν κατηγορούν εμένα και θα πρέπει να σας προβληματίσει γιατί αναφέρουν εμένα. Εδώ, υπάρχει ένας Οργανισμός με ένα πολύ ευαίσθητο αντικείμενο, με διοικητικό συμβούλιο.

Δεν είναι αντιπαράθεση μεταξύ δύο κυριών. Για ό,τι και αν κατηγορείται, ας έρθουν να κάνουν έλεγχο και να δούμε τα πορίσματα.

Δεν υπάρχει εντολή ελέγχου ούτε ήρθε κάποιος να με ελέγξει. Αλληλογραφία υπάρχει μόνο. Και η υφυπουργός μού ζήτησε να προχωρήσω με απευθείας ανάθεση και όχι με διαγωνισμό, όπως ήθελα, για φαρμακευτικό σκεύασμα που χρησιμοποιεί ο Οργανισμός.

Από εκεί ξεκίνησε η αντιπαράθεση. Τον Αύγουστο πήρε δελτίο τιμών δεύτερο γενόσημο για σκεύασμα που χρησιμοποιεί ο ΟΚΑΝΑ στις θεραπευτικές του μονάδες.

Εφόσον κυκλοφόρησε δεύτερο γενόσημο, ήμουν υποχρεωμένη να προχωρήσω σε διαγωνισμό, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Δεν είχε, όμως, αντίληψη του θέματος και ήθελε να συνεχίσω να προμηθεύομαι από την εταιρεία που το έπαιρνα. Αυτό το ζήτησε εγγράφως δύο φορές – για να μην πω ότι εντελλόμουν. Και επειδή δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις, γίνονται έλεγχοι. Δεν έχω πρόβλημα με τους ελέγχους. Να γίνονται. Και να είναι συνεχείς…

Δεν ξέρω αν ήθελε η κυρία Μακρή να διευκολύνει κάποια εταιρεία. Να τη ρωτήσετε. Εγώ ξέρω ότι έχω δύο επιστολές που μου λέει να συνεχίσω να προμηθεύομαι φάρμακο από την ίδια εταιρεία που το έπαιρνα.

Στην πρώτη δεν λέει το λόγο. Στη δεύτερη λέει ότι το δεύτερο γενόσημο είναι επικίνδυνο, διότι έκανε αλληλογραφία η ίδια.

Και είπα αν είναι έτσι, να ενημερώσουμε και τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων, για να προστατεύσουμε και τους Ευρωπαίους πολίτες. Μιλάμε για έναν τζίρο 1,5 εκατ. ευρώ. Αυτά τα έχω εγγράφως…

Δεν υπάρχει (κακοδιοίκηση) ούτε για ένα ευρώ. Ίσα-ίσα, κάποιος θα έπρεπε να πει ένα μπράβο σ’ αυτόν τον Οργανισμό, στη διοίκηση και τους εργαζομένους του, διότι η διοίκηση αυτή, από το Μάρτιο του 2010 που ανέλαβε με 37,5 εκατ. χρέος, καταφέραμε με πολύ μικρότερους οργανισμούς όχι απλώς να επιβιώσει ο Οργανισμός, αλλά να κάνει τις 25 μονάδες 53.

Η διαδρομή, το έργο, οι έλεγχοι και τα παραστατικά θα δώσουν την αλήθεια. Και θα δείτε ότι υπάρχει διαφορά αντίληψης, διότι θα δείτε την άψογη συνεργασία με την υφυπουργό και πότε άρχισε αυτό. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ μας…»

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα