Αργεντινή: Τραγωδία με τουλάχιστον 35 τραυματίες μετά από εκτροχιασμό τρένου

09:29 20/10/2013 - Πηγή: TNSite

Σύμφωνα με αξιωματούχους τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων σοβαρά, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θανάτους.

Εξοργισμένοι άνθρωποι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σταθμό άρχισαν να φωνάζουν «δολοφόνε» στον οδηγό της αμαξοστοιχίας προτού οι αστυνομικές αρχές και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης φτάσουν στο σημείο του ατυχήματος και τον απεγκλωβίσουν. Ο οδηγός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο υπό αστυνομική κράτηση, ενώ 10 ακόμα επιβάτες διακομίστηκαν σε τοπικές κλινικές, δήλωσαν οι αργεντίνικες αρχές.

«Το τρένο δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα καθώς πλησιάζαμε

το σταθμό. Τα φρένα δεν λειτούργησαν καθόλου», δήλωσε ένας από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας. «Ορισμένοι άνδρες, οι οποίοι δεν είχαν τραυματιστεί σοβαρά και μπορούσαν να περπατήσουν μετά το ατύχημα βγήκαν έξω και άρχισαν να ψάχνουν τον οδηγό. Ήθελαν να τον σκοτώσουν», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς, χωρίς όμως να δώσει το όνομά του.

Ο υπουργός Ασφάλειας, Σέρτζιο Μπέρνι, είπε στους δημοσιογράφους ότι μέχρι στιγμής 35 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, όχι μόνο επιβάτες αλλά και ορισμένοι που περίμεναν το τρένο στο σταθμό. Πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα, ωστόσο δήλωσε ότι οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα