Αντιδρούν οι κάτοικοι της Θάσου στην ιδιωτικοποίηση της «Χρυσής Αμμουδιάς»

16:21 11/6/2013 - Πηγή: TNSite
Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Θάσου από την απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στις προς πώληση περιοχές μια από τις ομορφότερες και πιο φημισμένες παραλίες της χώρας τη Χρυσή Αμμουδιά στην Παναγία Θάσου.

Ο Αλέκος Λουβουλούδης, ως μέλος της πενταμελούς γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής, που συστάθηκε στη Θάσο, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στη μεταβίβαση της παραλίας, συνολικής έκτασης 180 στρεμμάτων, στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας

του Δημοσίου. Οι κάτοικοι του νησιού έχουν ξεσηκωθεί καθώς και στο παρελθόν επιχειρήθηκε να πουληθεί σε ιδιώτες η παραλία συναντώντας την έντονη αντίδραση φορέων και κατοίκων του νησιού.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ αναφερόμενος στο θέμα τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η νομική υπηρεσία του νησιώτικου δήμου θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προσβολή της παραπάνω απόφασης, αλλά και των παραχωρήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας του Λιμένα, έκτασης 15 στρεμμάτων, καθώς και της Βάλτας Ραχωνίου έκτασης 250 στρεμμάτων, εκτάσεων που βρίσκονται κι αυτές στο σχεδιασμό προς εκποίηση από το Ταμείο.

Την προσεχή Δευτέρα θα συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού με μοναδικό θέμα προς συζήτηση τη μεταβίβαση της παραλίας της Χρυσής Αμμουδιάς στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Θάσου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Δημήτρης Έλληνας επισήμανε ότι τα 181 στρέμματα που περνούν στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ, αφορούν σχεδόν σε όλη την παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς από τη Σκάλα Παναγίας μέχρι τη Σκάλα Ποταμιάς με τις αμμοθίνες, η οποία και είναι ενταγμένη στη Natura 2000.

«Ουσιαστικά με αυτό τον σχεδιασμό», συμπλήρωσε ο κ. Έλληνας, «εμποδίζεται η πρόσβαση στον πολίτη προς την αμμουδιά. Αν τελικά παραχωρηθεί με διαδικασίες fast-track, θα καταστραφεί κάθε μικρομεσαία επιχείρηση σε όλη την παραλιακή ζώνη. Μιλάμε για όλη την παραλία ανάμεσα σε ρυμοτομικό και αιγιαλό και υπάρχει σκέψη να “κοπούν” κομμάτια των 10-20 στρεμμάτων, κατά παράβαση κάθε πολεοδομικής και περιβαλλοντικής πρόβλεψης. Θα στήσουν ξενοδοχεία στο γιαλό σαν μια δεύτερη Κόπα Καμπάνα. Ο λαός της Θάσου δεν θα το επιτρέψει να περάσει. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος και αποφασισμένος για κινητοποιήσεις ως τα άκρα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την καταστροφή του νησιού. Εδώ πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης», κατέληξε.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα