«Ανεβάσαμε το επίπεδο του Πανθρακικού»

04:35 2/5/2013 - Πηγή: TNSite
Διαφορά φιλοσοφίας και μη ταύτιση απόψεων σε κάποια θέματα οδήγησαν τον Παύλο Δερμιτζάκη στο «διαζύγιο» με τον Πανθρακικό. Ο μακεδόνας τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε στα όσα έγιναν μέσα στη χρονιά αλλά και στα όσα συζήτησε με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Καραολάνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Δερμιτζάκη:

«Μετά από μια πολύ δύσκολη ποδοσφαιρική χρονιά, με ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, έντονες εναλλαγές συναισθημάτων αλλά και μια εξαιρετική συνεργασία και κοινή φιλοσοφία στην ομάδα, καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο της παραμονής στην κατηγορία και να ανεβάσαμε

το επίπεδο του Πανθρακικού. Εγώ και το επιτελείο μου ήρθαμε στην 9η αγωνιστική και βρήκαμε μια καλή ομάδα, που έπαιζε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν είχε πάρει αυτό που της αναλογούσε, είτε λόγω προγράμματος είτε λόγω κάποιων ατυχών αποτελεσμάτων. Εμείς αυτό που προσπαθήσαμε εξαρχής ήταν να βελτιώσουμε την ψυχολογία των παικτών, αφού υπήρχε ένα πρόβλημα λόγω της βαθμολογικής θέσης. Επίσης θέλαμε να έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο και να δώσουμε συγκεκριμένους ρόλους στους παίκτες, βάσει των χαρακτηριστικών τους.

Πετύχαμε λοιπόν το στόχο μας και ο Πανθρακικός θα συμμετέχει για 4η χρονιά στη Σούπερ Λιγκ. Τερματίσαμε στην 8η θέση με 36 βαθμούς, που είναι ρεκόρ συγκομιδής για τον Πανθρακικό και παράλληλα με το στόχο αυτό δίναμε και παιχνίδια κυπέλλου. Φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά, κάτι που ήταν επίσης πρωτόγνωρο και μια ιστορική επιτυχία για τον Πανθρακικό. Το σημαντικότερο όμως ήταν πως τα πετύχαμε όλα αυτά παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, κάτι που αναγνωρίζεται από όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα της χώρας μας. Για την ιστορία, σε 21 παιχνίδια πρωταθλήματος, συγκεντρώσαμε 30 βαθμούς, συγκομιδή που συνιστά πορεία για συμμετοχή στα play off. Αν συνυπολογίσετε κάποιες απώλειες που είχαμε, θα αντιληφθείτε ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες αυτής της ομάδας.

Η 2η χρονιά στη Σούπερ Λιγκ είναι πάντοτε και η πιο δύσκολη, γιατί γενικά υπάρχει ένας εφησυχασμός. Αυτό μάλιστα ο Πανθρακικός το πλήρωσε τη σεζόν 2009-2010, αφού υποβιβάστηκε νωρίς, με κάτω τα χέρια. Γι’ αυτό λοιπόν, η ομάδα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Άποψή μου είναι πως το μπάτζετ πρέπει να παραμείνει στα ίδια επίπεδα με φέτος, αφού ούτως ή άλλως είναι χαμηλό, αναλογικά φυσικά με τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας.

Επίσης, θα είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί ένας βασικός κορμός παικτών, δεδομένου ότι τα περισσότερα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι. Δεν είναι εύκολο αυτό, γιατί παίκτες όπως ο Παπαδόπουλος ή κι ο Βαϊρουά δεν είναι εύκολο να τους κρατήσεις. Γενικά όμως η ομάδα θεωρώ ότι πρέπει να κάνει μια υπέρβαση, ώστε να κρατήσει έναν κορμό και να χτίσει πάνω σε αυτόν, ώστε να πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα.

Θα πρέπει επίσης να προωθηθούν νεαροί παίκτες από τις ακαδημίες ή να βρεθούν ταλέντα από άλλες ομάδες. Αν υποθέσουμε ότι μια ομάδα έχει ένα ρόστερ 26 ποδοσφαιριστών, κατά τη γνώμη μου, οι 16-17 θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι και σχεδόν ισάξιοι και οι υπόλοιποι, το 1/3 περίπου, πρέπει να είναι νεαροί και ταλαντούχοι παίκτες, που θα αποτελούν το μέλλον της ομάδας. Είναι σημαντικό η ομάδα να κάνει μια εξίσου καλή χρονιά την επόμενη χρονιά, ώστε να καθιερωθεί στη Σούπερ Λιγκ.

Πάνω σε αυτές τις βάσεις λοιπόν, που αποτελούν στοιχεία και της δικής μου φιλοσοφίας, έγινε μια συζήτηση με τη διοίκηση, δεδομένου πως έληγε το συμβόλαιό μου. Μίλησα με τον κ. Καραολάνη, ωστόσο δεν υπήρχε ταύτιση απόψεων σε κάποια πράγματα και κρίναμε και οι δύο πλευρές σκόπιμο να συνεχιστεί η συνεργασία μας, που μέχρι τώρα ήταν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο.

Επειδή όμως μπορεί να ακουστούν διάφορα πράγματα, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και ιδιαίτερα το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, κ. Καραολάνη, που είχε την ηρεμία να διαχειριστεί διάφορες περιόδους στη διάρκεια της φετινής χρονιάς και που προσπαθεί να διατηρήσει μια οικονομική σταθερότητα στο σύλλογο. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλο το υπαλληλικό προσωπικό, τον κ. Μαυρομάτη, που ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ διοίκησης και ομάδας και φυσικά τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους είχαμε άριστη συνεργασία. Πρόκειται για παιδιά που είναι αδαμάντινοι χαρακτήρες, πολύ καλοί δέκτες των όσων θέλαμε να περάσουμε στην ομάδα και μάλιστα με συγκίνησε η αντίδρασή τους στην τελευταία μας προπόνηση, όταν τους ανακοίνωσα την αποχώρησή μου. Η διαφήμιση ενός προπονητή δεν είναι μόνο η εικόνα της ομάδας αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης το τεχνικό μου επιτελείο. Αρχικά, τον Γιάννη Ταουσιάνη, επίσης τον Τάσο Σιδερίδη, τον Νίκο Μιχόπουλο, τη Μένια Γιοφτσίδου, τον Κώστα Νικολαΐδη, γιατί θεωρώ ότι όλοι, με την τεχνογνωσία τους, βοήθησαν ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας και αγωνιστικά και οργανωτικά. Ένα ευχαριστώ επίσης στο ιατρικό επιτελείο, τους μασέρ, τους ανθρώπους που ασχολούνται με την αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών, τους φροντιστές και μάλιστα θέλω να κάνω μια ειδικά αναφορά στον Ηλία Λέου, που ξεπερνά τα όρια ενός απλού φροντιστή και είναι ένα σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο για τον Πανθρακικό.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας στήριξε και αναγνώρισε την προσπάθεια που έκανε η ομάδα. Μάλιστα, θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο περιστατικά. Πιο συγκεκριμένα, μας συγκίνησε το ζεστό χειροκρότημα μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα με Ατρόμητο και Ολυμπιακό. Να ευχαριστήσω επίσης εσάς τους δημοσιογράφους, για τη σωστή και αντικειμενική πληροφόρηση που παρείχατε στον κόσμο.

Εύχομαι τα καλύτερα για την ομάδα μας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και επίσης καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους».

Για το αν παρέδωσε έκθεση για το ρόστερ: «Έγιναν όλα γρήγορα και καλώς έγιναν έτσι φυσικά και δεν πρόλαβα να παραδώσω την έκθεση για το ρόστερ. Κρίναμε όμως σκόπιμο με τη διοίκηση να μη συνεχίσω προπονήσεις και μετά το Πάσχα, έτσι ώστε να αναλάβει άμεσα ο νέος προπονητής, αν βρεθεί μέχρι τότε».

Πηγή: Sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα