Ανακαλύφθηκαν νέα γονίδια που σχετίζονται με το Αλτσχάιμερ
Εικοσιένα γονίδια σχετίζονται με τον κίνδυνο εκδήλωσης νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μία νεότερη ανακάλυψη από τους ερευνητές από 145 ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
Τα ευρήματα αυτά που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Genetics, θα μπορούσαν να ενισχύσουν σημαντικά την κατανόηση της νόσου. "Είναι πραγματικά δύσκολο να θεραπεύσουμε μια ασθένεια, όταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι την προκαλεί", δήλωσε η καθηγήτρια Τζούλι Γουίλιαμς, από το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.
Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα DNA από 17.000 ασθενείς και από 37.000 υγιή άτομα, από 15 χώρες, και διαπίστωσαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση της νόσου. Συγκεκριμένα, ένα από τα νέα γονίδια που ανακαλύφθηκαν ως παράγοντας κινδύνου για τη νόσο Αλτσχάιμερ, είναι ήδη γνωστό ότι εμπλέκεται στην απορύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης δύο άλλων νευροεκφυλιστικών παθήσεων, της νόσου του Πάρκινσον και της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Η ανακάλυψη των 11 νέων γονιδίων έρχεται να προστεθεί στα δέκα γονίδια που εντοπίστηκαν το 2009, και αναμένεται να συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση της νόσου Αλτσχάιμερ. "Αν και αυτή η νέα ανακάλυψη έχει πραγματικές δυνατότητες , η πραγματική αξία θα προέλθει όταν εντοπιστούν τα ακριβή γονίδια που συμβάλλουν στην εξέλιξη της νόσου, τον τρόπο με τον οποίο συμβάλλουν και πώς αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε πρακτικά οφέλη για τους ανθρώπους που ζουν με την ασθένεια", εξήγησαν οι ερευνητές.
Ωστόσο, τόνισαν ότι αυτή η νέα ανακάλυψη ανοίγει νέους δρόμους για την αναζήτηση πιο αποτελεσματικών θεραπειών κατά της νόσου.
Copyright © 2012 - 2013 News.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
News
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Σκλαβενίτης - Ποτέ την Κυριακή!!!
- Ξέσπασε ο Γιάννης Βαρδής μετά την δολοφονία των δυο παλικαριών..
- Κατάρρευση της δημόσιας υγείας: Έναρξη θερμών κινητοποιήσεων ΙΣΑ και Επαγγελματικών Ενώσεων
- Συνταγές καλλυντικών με αβοκάντο (μάσκα μαλλιών και μάσκα χεριών)
- Ελένη Τσαλιγοπούλου &Μελίνα Κανά @ LOVE|CASUAL LIVING, Θεσσαλονίκη, 8/11. Κερδίστε προσκλήσεις
- 13χρονη βρεθηκε απαγχονισμενη...
- Το πρώτο Bitcoin ΑΤΜ στον κόσμο
- Μελίνα Ασλανίδου @ Black Is, Θεσσαλονίκη, 9/11. Κερδίστε προσκλήσεις
- Ξεκαρδιστική δεξίωση με «βροντόφωνους» στρατιωτικούς που θυμίζει ταινία (ΒΙΝΤΕΟ)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TNSite
- Συνταγές καλλυντικών με αβοκάντο (μάσκα μαλλιών και μάσκα χεριών)
- Τα ζώδια σήμερα 03/11/2013
- Τηγανίστε τέλεια τις κροκέτες
- Στην κορυφή των αφροδισιακών ο κρόκος
- Νίκη στο 90' για τον Ολυμπιακό
- «Ράβε – ξήλωνε» με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
- H μυστηριώδης ερωμένη του Λου Ριντ [photos]
- Αυτοκτόνησε 13χρονο κορίτσι στην Ημαθία
- Άδειασε τους παίκτες του ο Μουρίνιο
- ΠΑΟΚ-Εργοτέλης: 2-1
- Τελευταία Νέα TNSite
- Ανακαλύφθηκαν νέα γονίδια που σχετίζονται με το Αλτσχάιμερ
- «Νικήσαμε επειδή είμαστε μεγάλη ομάδα»
- «Ράβε – ξήλωνε» με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
- Συλλήψεις 150 μεταναστών στα σύνορα Νίγηρα-Αλγερίας
- «Ψηλά το κεφάλι, έτσι είναι το ποδόσφαιρο»
- Τα ζώδια σήμερα 03/11/2013
- Γιάννης Βαρδής: «Αυτή η κοινωνία από όπου και να την πιάσεις βρωμάει»
- Εβελίνα Παπούλια: Δε με αφορά να γίνω πρωτοσέλιδο
- Σώστε τον Αμαζόνιο, αγοράζοντας οικολογικό ξύλο
- H μυστηριώδης ερωμένη του Λου Ριντ [photos]
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Ρισβάνης: Κοιτάμε μπροστά...
- Κριτικη και διαφωνιες στην συνεδριαση της κ.ε της δημαρ...
- ΒΙΝΤΕΟ-Σαν σήμερα εκλέχθηκε ο Κλίντον
- Διαβάστε τις σημερινές αστρολογικές προβλέψεις
- Ποιούς συμφέρει η κλιμάκωση της βίας;
- Εξαρθρώθηκαν σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά με τζίρο 1,5 εκατ.
- Πάνω από 20.000 οι σύγχρονοι «άθλιοι» στην Αθήνα
- Η Κάθριν Άστον εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη της
- «Νικήσαμε επειδή είμαστε μεγάλη ομάδα»
- Καλός καιρός με παροδικές νεφώσεις