Kέντρο για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο αποκτά η Europol

13:12 10/1/2013 - Πηγή: TNSite

H ίδρυση του κέντρου ανακοινώθηκε από την Σ.Μάλστρομ, επίτροπο ΅Εσωτερικών Υποθέσεων, και τον διευθυντή της νέας υπηρεσίας Τ.Έρτινγκ

Βρυξέλλες«Ευρωπαϊκό Κέντρο για Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο» (EC3) εγκαινιάζεται την Παρασκευή στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Interpol) στη Χάγη, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το Κέντρο για Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα της ΕΕ να καταπολεμά τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και να προασπίζει ένα Διαδίκτυο ελεύθερο, ανοικτό και ασφαλές» δήλωσε την Τετάρτη η Σεσίλια Μάλμστρεμ, επίτροπος Εσωτερικών

Υποθέσεων της ΕΕ.

Όπως ανέφερε ο Τρολς Έρτινγκ, διευθυντής του νέου κέντρου, το EC3 θα λειτουργεί ως κόμβος επιχειρησιακής, ερευνητικής και εγκληματολογικής υποστήριξης και θα κινητοποιεί τις αντίστοιχες υπηρεσίες στα κράτη μέλη.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η διερεύνηση της ηλεκτρονικής απάτης, της κακοποίησης παιδιών μέσω Διαδικτύου και άλλων εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία μόνο από τις εθνικές αστυνομικές δυνάμεις.

Το EC3 θα εστιάσει σε δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος στο Διαδίκτυο, κυρίως στις επιθέσεις σε τραπεζικές συναλλαγές και άλλες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, στην παιδική πορνογραφίας και τις κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές.

Η δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο αποτελεί μέρος μιας σειράς μέτρων που αποβλέπουν στην προστασία των πολιτών από τα εγκλήματα στο Διαδίκτυο. Συμπληρώνει νομοθετικές προτάσεις, όπως η οδηγία για τις επιθέσεις κατά των συστημάτων πληροφορικής και η οδηγία για την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, οι οποίες θεσπίστηκαν το 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα