Υποβάθμιση της Ουκρανίας…

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's μείωσε σήμερα το αξιόχρεο της Ουκρανίας, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες, μετά τις βιαιότητες των τελευταίων ημερών...

Η βαθμολογία της χώρας έπεσε κατά ένα επίπεδο, στο "CCC", το οποίο αντιστοιχεί σε μία χώρα η οποία βρίσκεται κοντά στη στάση πληρωμών και συνδυάζεται με αρνητική προοπτική, πράγμα που σημαίνει πως ο οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο νέας μείωσης του αξιόχρεου της Ουκρανίας.
υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι η πολιτική κατάσταση
στην Ουκρανία έχει επιδεινωθεί ουσιαστικά. Πιστεύουμε ότι αυτό αυξάνει την αβεβαιότητα αναφορικά με τη συνέχιση της παροχής χρηματοπιστωτικής στήριξης από τη Ρωσία στη διάρκεια του 2014 και θέτει σε αυξανόμενο κίνδυνο την ικανότητα της κυβέρνησης να ανταποκρίνεται στην εξυπηρέτηση του χρέους", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης.
"Θεωρούμε πως το μέλλον της σημερινής ουκρανικής ηγεσίας είναι τώρα περισσότερο αβέβαιο απ' ό,τι ήταν σε οποιαδήποτε στιγμή, αφότου άρχισαν οι διαμαρτυρίες το Νοέμβριο του 2013", προστίθεται στην ανακοίνωσή του Standard & Poor's.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η αρνητική προοπτική σημαίνει ότι υπάρχει τουλάχιστον μία στις τρεις πιθανότητες η αξιολόγηση της Ουκρανίας να μειωθεί εκ νέου μέσα στους 12 επόμενους μήνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα