ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα πρότυπα πειραματικά σχολεία της χώρας, όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος"...

Σύμφωνα με απόφαση της διοικούσας επιτροπής των πρότυπων πειραματικών σχολείων οι γονείς μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους έως και τις 31 Μαρτίου στη διεύθυνση http://apps.athena.net.gr/pps/aitisi
επιλέγοντας το σχολείο που επιθυμούν να φοιτήσει το παιδί τους.
Σχετικά με τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά πρότυπα πειραματικά σχολεία, η επιλογή των μαθητών θα γίνει με κλήρωση στην περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προβλεπόμενων θέσεων. Αντίθετα στα πρότυπα πειραματικά γυμνάσια και λύκεια θα ισχύσει για δεύτερη χρονιά η διεξαγωγή τεστ δεξιοτήτων.
Οι μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στα πρότυπα πειραματικά γυμνάσια καλούνται να εξεταστούν σε τρία γνωστικά πεδία: κατανόηση κειμένων ελληνικής γλώσσας, μαθηματικά και φυσική. Αντίστοιχα, οι μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στα πειραματικά λυκεία θα εξεταστούν στα γνωστικά πεδία της κατανόησης κειμένων και στα μαθηματικά.
Στην απόφασή της ΔΕΠΠΣ αναφέρεται ότι δεν ορίζεται συγκεκριμένη ύλη που θα πρέπει να μελετηθεί από τους μαθητές, καθώς η εξέταση βασίζεται στο σύνολό της φοίτησης των μαθητών στην προηγούμενη βαθμίδα εκπαίδευσής τους.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Keywords
Τυχαία Θέματα