Βρετανία: Εορτασμοί λόγω «αδαμάντινου ιωβηλαίου» της βασίλισσας Ελισάβετ…

Στη Βρετανία, από σήμερα, Σάββατο, ξεκίνησε η τετραήμερη εορταστική περίοδος για τα 60ά γενέθλια της 86χρονης Ελισάβετ Β' στον θρόνο, το «αδαμάντινο ιωβηλαίο». Στο πλαίσιο αυτών των πολυήμερων εορτασμών, κανονιοβολισμοί μαζί με λαϊκές εκδηλώσεις πατριωτικού χαρακτήρα, συνοδευόμενες συχνά από «μπάρμπεκιου», προβλέπονται στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ, το Μπέλφαστ και αλλού. Η βασίλισσα, αναβάτης κι η ίδια, μαζί με τον σύζυγο Φίλιππο, όπως το κατέστησε έθιμο κατά την...
60ετή παραμονή της στο βρετανικό θρόνο, μετέβη τις απογευματινές ώρες να παρακολουθήσει κοντά στο
Λονδίνο το παραδοσιακό ιπποδρομιακό ντέρμπι του Έπσομ (στο Σάρεϊ), το οποίο είναι το αρχαιότερο της Ευρώπης. Η βασίλισσα φορούσε μπλε πανωφόρι και αντίστοιχο καπέλο.

Επευφημήθηκε το βασιλικό ζεύγος από τους περίπου 100 χιλιάδες θεατές του γεγονότος, την ώρα που η Ουαλή σοπράνο, Κάθριν Τζένκινς, έψαλε τον εθνικό ύμνο. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' είναι η δεύτερη κατά σειρά Βρετανή μονάρχης η οποία συμπλήρωσε στον θρόνο έξι ολόκληρες δεκαετίες. Όμως, η βασίλισσα Βικτωρία τελικά παρέμεινε μονάρχης επί εξήντα τέσσερα (64) έτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα