Ταΐζουν τα παιδιά φακές και ρύζι λόγω περικοπών στους παιδικούς

Μία απίστευτη καταγγελία για τη σίτιση βρεφών και νηπίων σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Ιεράπετρας προκαλεί σάλο. Σύμφωνα με την καταγγελία, η σίτιση στους παιδικούς γίνεται θυσία στο βωμό των περικοπών με αποτέλεσμα τα παιδιά να σιτίζονται αποκλειστικά με ρύζι, φακές και μακαρόνια, χωρίς καθόλου ψωμί, φρούτα και λαχανικά....

Μάλιστα, τα προϊόντα που προσφέρονται, δίδονται από το κοινωνικό παντοπωλείο ενώ τις τελευταίες εβδομάδες τα νήπια
και τα βρέφη που φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Ιεράπετρας, σύμφωνα με την καταγγελία, έχουν αποκλείσει από τη διατροφή τους, βασικές τροφές για την ανάπτυξη και την υγεία τους.

Την καταγγελία κάνει η ομάδα πολιτών “Πολίτες εν δράσει” η οποία αναφέρεται στην τραγική κατάσταση που επικρατεί. Σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα βρέφη και νήπια να σιτίζονται αποκλειστικά με ρύζι, φακές και μακαρόνια, χωρίς ψωμί, λαχανικά, φρούτα και κρέας.

Και όλα αυτά με τη χρήση τροφίμων που προορίζονταν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Οι “πολίτες εν δράσει” προχωρούν σε δριμεία επίθεση κατά της δημοτικής αρχής και προσωπικά εναντίων του δημάρχου και στην ανακοίνωση που εξέδωσε, μεταξύ άλλων απευθύνει δύο ερωτήματα.
1.Την προηγούμενη Τρίτη, 21/5, πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ Ιεράπετρας. Τι πραγματικά εμπόδιζε τη Δημοτική Αρχή να θέσει το θέμα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση; Αντί λοιπόν να αναδειχθεί το πρόβλημα της σίτισης των παιδιών, ώστε να αναζητηθεί λύση, απέκρυψαν ανεύθυνα την κατάσταση, χρησιμοποιώντας τα αποθέματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τα οποία συγκεντρώνονται με εθελοντική προσφορά για να βοηθηθούν άποροι συνδημότες μας.

2. Με ποιο θράσος επικαλούνται τη γραφειοκρατία και την εποπτεία, που έχει επιβληθεί στα πλαίσια του Καλλικράτη, τον οποίο στήριξαν με πάθος, ενώ παράλληλα ουδέποτε τον κατήγγειλαν δημοσίως με τρόπο ουσιαστικό, κινητοποιώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία ώστε να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά τη μνημονιακή πολιτική;

πηγή: prismanews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα