Συνελήφθη 42χρονος για υποκίνηση τρομοκρατίας μέσω Facebook…



Η κροατική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα από την πόλη Τρόγκιρ ως ύποπτο για υποκίνηση τρομοκρατίας, ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο του Σπλιτ. Τα κροατικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πρόκειται για το άτομο που ανάρτησε στις 11 Ιανουαρίου σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης βίντεο, στο οποίο αυτοσυστήνεται ως... "διοικητής Σαμίλ", αναλαμβάνει την ευθύνη εκρήξεων στο Ζάγκρεμπ την περασμένη εβδομάδα και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε νέες επιθέσεις.

Η αστυνομία
ανακοίνωσε ότι χθες ολοκλήρωσε την εγκληματολογική έρευνα σε βάρος του 42χρονου που διεξήχθη λόγω υποψιών ότι στο προφίλ του στο Facebook και στο προφίλ ομάδας στο Facebook ανάρτησε βίντεο στο οποίο καλεί δημόσια τους πολίτες σε τρομοκρατικές ενέργειες. Στη συνέχεια το άγνωστο άτομο ανάρτησε το βίντεο και στο You Tube, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.
Η αστυνομία δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα, ούτε την ηλικία του συλληφθέντος, ο οποίος με στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αναλαμβάνει την ευθύνη για τις εκρήξεις στο Ζάγκρεμπ.
Τα κροατικά ΜΜΕ αναφέρουν επικαλούμενα ανεπίσημες πληροφορίες ότι πρόκειται για 42χρονο δικηγόρο που εργάζεται στα ναυπηγεία της πόλης Τρόγκιρ.
Στο μήνυμά του, ο «διοικητής Σαμίλ» κάλεσε σε επιθέσεις σε στρατόπεδα και αστυνομικά τμήματα.
Το αδίκημα της υποκίνησης σε τρομοκρατία επισείει ποινή φυλάκισης από ένα έως 10 έτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα