ΣΟΙΜΠΛΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ...

Η Γερμανία δεν επέβαλε απολύτως τίποτε στην Ελλάδα - 15 από τους 19 υπουργούς του Eurogroup ζήτησαν προσωρινό Grexit - Χρειάζονται υπεύθυνοι ηγέτες για να εξηγήσουν στους πολίτες πως οι μεταρρυθμίσεις...

είναι απαραίτητες για να ζήσουν καλύτερα - Ανοησία ότι το ελληνικό χρέος θα μειωνόταν αν η Γερμανία πλήρωνε αποζημιώσεις για τα εγκλήματα των ναζί
Την πεποίθησή του πως η Γερμανία δεν επέβαλε απολύτως τίποτε στην Ελλάδα,
καθώς η συμφωνία της 13ης Ιουλίου ανάμεσα στη χώρα μας και την Ευρωζώνη υπήρξε αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους 19 υπουργούς Οικονομικών, εκφράζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας στον Ζαν Κατρμέρ, τον ανταποκριτή της εφημερίδας Liberation στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα που θα προβληθεί σήμερα στο γαλλο-γερμανικό δίκτυο ARTE, ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζει πως η πρόταση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν υπήρξε μια γερμανική «υπαγόρευση» , αλλά αντίθετα τονίζει πως αν η ίδια η χώρα μας θεωρούσε πως αυτή θα ήταν η λύση, τότε η Ε.Ε. θα έπρεπε να βοηθήσει την Ελλάδα. .

Από τις ανεφάρμοστες προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα, την πρόταση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το δημοψήφισμα και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Σόιμπλε υπερασπίζεται την πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, οι μεταρρυθμίσεις σε μια οικονομία πηγαίνουν μαζί με οδυνηρούς περιορισμούς.

Η προσωρινή έξοδος από την Ευρωζώνη

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας η ιδέα της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν ήταν μια γερμανική πρόταση, καθώς όπως υπογραμμίζει ο κ. Σόιμπλε, 18 υπουργοί Οικονομικών, εξαιρώντας φυσικά τον Έλληνα ομόλογό τους, απαίτησαν από την Ελλάδα να εφαρμόσει τους όρους του προγράμματος βοήθειας, καθώς αυτό το θεωρούσαν δεδομένο. Ωστόσο η Ελλάδα δεν φαινόταν πρόθυμη να εφαρμόσει τους όρους, καθώς πολλές φορές είχε υποσχεθεί την εφαρμογή τους, αλλά δεν το έπραξε. Και σε εκείνοι το σημείο έπρεπε να γνωρίζουν αν θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη για ένα χρονικό διάστημα, μια άποψη που συμμερίστηκαν 15 υπουργοί Οικονομικών. Μόνο η Γαλλία, η Ιταλία και η Κύπρος δεν ήταν σε αυτή τη γραμμή, υπογραμμίζει ο κ. Σόιμπλε, τονίζοντας πως αυτή είναι η αλήθεια και κάθε άλλη κουβέντα είναι είτε προπαγάνδα, στην χειρότερη περίπτωση, είτε παρανόηση στην καλύτερη.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, υπογραμμίζει, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ πως «οι Έλληνες είναι ένας μεγάλος λαός, αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος», πως πάντα αναρωτιόταν, όπως και πολλοί οικονομολόγοι, αν η Ελλάδα με αυτήν την οικονομική κατάσταση και ένα δυσλειτουργικό κρατικό τομέα, θα ήταν καλύτερο να αποχωρήσει από το ευρώ για ένα χρονικό διάστημα, ώστε να ανακάμψει οικονομικά και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, πριν επιστρέψει στην Ευρωζώνη. «Αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξα την αποβολή της Ελλάδας. Είπα απλώς πως αν η Ελλάδα θεωρούσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο για τη χώρα και υπήρχαν πολλοί που το υποστήριζαν τότε στην Ελλάδα, τότε θα έπρεπε να τη στηρίξουμε και να τη βοηθήσουμε».

Το δημοσίευμα της Liberation
Keywords
Τυχαία Θέματα