Σκληρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα του ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιτέθηκε χθες στην κυβέρνηση με αφορμή τον ΟΠΑΠ. Κάνοντας λόγο για προσπάθεια πλήρους ιδιωτικοποίησης του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού, μέσω του «αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ», για «στημένο παιχνίδι», «διαγωνισμό παρωδία» και «εξευτελιστικό τίμημα», η Κουμουνδούρου καταγγέλλει «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» και απειλεί εμμέσως με τιμωρία των υπευθύνων....

«Όποιος νομίζει
ότι μπορεί να χαρίζει κερδοφόρους οργανισμούς σε φίλους και γνωστούς σαν να ήταν κληρονομιά του, είναι γελασμένος. Κανείς δεν έχει ασυλία», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του κόμματος, που θεωρείται ενδεικτική μόνο όσων θα ακολουθήσουν σε τυχόν ανάλογα παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων.
Την ίδια ώρα, νέα κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης ξεκίνησε με αφορμή την υπογραφή συμφωνίας δωρεάς δύο σκαφών από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προς το Λιμενικό Σώμα. Η Κουμουνδούρου μίλησε για κίνηση έναντι «ανταλλαγμάτων», με την μορφή προνομίων, της κυβέρνησης προς τους Έλληνες εφοπλιστές, κατηγορώντας ευθέως τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως «σπόνσορα» σε χορηγίες επικοινωνιακής σκοπιμότητας.
Το «γάντι» σήκωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, κάνοντας λόγο για «διαζύγιο» του ΣΥΡΙΖΑ από τη λογική, κατηγορώντας εμμέσως την Κουμουνδούρου ότι ενοχλείται από την κυβερνητική προσπάθεια για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Πρόκειται δε, για δύο μόνο από τις εστίες αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αναμένονται τις αμέσως επόμενες μέρες, ενόψει και της διαδικασίας ψήφισης του νέου πολυνομοσχεδίου-«σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή. Ήδη, χθες, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, τάχθηκε υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κινείται στον αντίποδα, στη λογική της υπερφορολόγησης της κατανάλωσης και των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, με πενιχρά αποτελέσματα στα έσοδα.
Αναφέρθηκε ακόμα στον φόρο στα καύσιμα, εγκαλώντας εμμέσως την κυβέρνηση, ακόμα και για τραγικά γεγονότα, όπως την απώλεια της ζωής φοιτητών στην Λάρισα. Ο ίδιος χαρακτήρισε «προπαγανδιστικό όπλο» το θέμα των επίορκων στο Δημόσιο, προκειμένου να... νομιμοποιηθούν οι απολύσεις σε αυτό γενικώς. Προέβλεψε δε, νέες περικοπές στα εισοδήματα των πολιτών, δεδομένων των μειωμένων εσόδων λόγω της ύφεσης και της ρήτρας αυτόματης προσαρμογής που ενεργοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.
«Η κυβέρνηση και γενικά το παλιό πολιτικό σύστημα του παλιού δικομματισμού είναι πάρα πολύ στενά συνδεδεμένο με την οικονομική ολιγαρχία», είπε, προϊδεάζοντας μόνο για όσα θα ακουστούν κατά την διαδικασία συζήτησης του νέου πολυνομοσχεδίου στη Βουλή τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Συνάντηση με Κυπριανού
Εν τω μεταξύ, σήμερα, δύο ημέρες προτού αναχωρήσει για τη Λισαβόνα, πρώτο σταθμό της προσπάθειάς του για συγκρότηση μετώπου του ευρωπαϊκού Νότου στον απόηχο και όσων συνέβησαν στην Κύπρο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού. Η συνάντηση των δύο ανδρών προγραμματίζεται για τις 11 το πρωί στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Πηγή: real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα