Ολοκληρώθηκε η φετινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Χολαργό ολοκληρώθηκε την Κυριακή η 33η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη....

Διαδηλώνοντας για την ειρήνη και τον αφοπλισμό, πλήθος κόσμου ξεκίνησε το πρωί από τον τύμβο του Μαραθώνα ακολουθώντας την ίδια διαδρομή με τον αγωνιστή της ειρήνης πριν από 49 χρόνια, στις 21 Απριλίου 1963.
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ για το μήνυμα της φετινής πορείας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή
Ύφεση και Ειρήνη, Σταύρος Τάσσος, δήλωσε ότι: «Η κρίση του καπιταλισμού εκφράζεται με την ολομέτωπη επίθεση εναντίον των εργαζομένων και των εργασιακών τους δικαιωμάτων στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο και με την όξυνση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού».

Επισήμανε ότι «στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται και η Ελλάδα υπάρχει το 60% των γνωστών αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου και δεκαπέντε αγωγοί πετρελαίου». Τόνισε μάλιστα ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος, «η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα εντείνεται συνεχώς από το ΝΑΤΟ» το οποίο χαρακτήρισε «σιδηρά γροθιά του καπιταλισμού».
«Η επεκτατική δράση του ΝΑΤΟ εντείνεται σε όλο τον κόσμο με αφορμή την κρίση με στόχο να γίνει όσο πιο αποτελεσματική γίνεται, δηλαδή να δολοφονεί με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα» είπε ο κ. Τάσσος, προσθέτοντας ότι «ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ειρήνη μεταξύ των λαών είναι ο λαός να πάρει τον πλούτο στα χέρια του».
Ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ ζήτησε από την ελληνική πολιτεία «να μη εμπλακεί σε καμία ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία ή το Ιράν, να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες ένστολοι που βρίσκονται σε αποστολές με το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και την ΕΕ, να απομακρυνθούν οι στρατιωτικές βάσεις και να απεμπλακεί η χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
Keywords
Τυχαία Θέματα