Ολάντ: Δεν υπάρχει σοβαρή προοπτική για τον Μπερλουσκόνι

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή πως δεν υπάρχει "πολύ σοβαρή προοπτική" να διαδεχθεί τον Μάριο Μόντι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι...
"Δεν πιστεύω πως υπάρχει μια πολύ σοβαρή προοπτική από την πλευρά του κ. Μπερλουσκόνι, που ο ίδιος φάνηκε να αποκλείει την υποψηφιότητά του", δήλωσε ο Ολάντ στο τέλος της πρώτης ημέρας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, η οποία προσέφερε ευρεία υποστήριξη
στον Μόντι.
"Τέλος, μαζί του, αυτό που είναι αλήθεια τη μια μέρα, δεν είναι οπωσδήποτε και την επομένη", ειρωνεύθηκε.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του γαλλικού κράτους, η συμμετοχή του "Καβαλιέρε" χθες Πέμπτη στην παραδοσιακή σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), του κόμματος των συντηρητικών Ευρωπαίων, πριν από τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, φαίνεται πως ήταν "αστεία".
Ο Ολάντ είπε πως δεν θέλει "να αναμιχθεί στις ιταλικές εκλογές και να οικειοποιηθεί τον κ. Μόντι, όπως άλλοι προσπαθούν να κάνουν". Ο Μόντι, ο οποίος δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, προσκλήθηκε χθες στη σύνοδο του ΕΛΚ, στην οποία πήγε.
"Ήμουν πολύ σαφής στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι πραγματοποίησε μια σημαντική και χρήσιμη δουλειά για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει και πάλι η Ιταλία", δήλωσε από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε.
"Ο κ. Μόντι είναι ελεύθερος, θα πάει όπου επιθυμεί να πάει", δήλωσε ο Ολάντ. "Ο ίδιος είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον του και οι Ιταλοί είναι αυτοί που το Φεβρουάριο θα επιλέξουν τους ηγέτες τους", επέμεινε.
"Δεν πιστεύω, για να είμαι εντελώς σαφής, ότι η Ιταλία είναι ένα πρόβλημα για την Ευρώπη, κατ' ουδένα τρόπο", τόνισε εκτιμώντας πως "η Ιταλία έκανε τις (οικονομικές) επιλογές της" εδώ και πολλούς μήνες και "ανέκαμψε".
Στο περιθώριο της συνάντησης του ΕΛΚ, ο 76χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε έτοιμος να εγκαταλείψει την πολιτική ζωή ενώ οι ευρωπαίοι συντηρητικοί ευρωπαίοι σύμμαχοί του επέδειξαν σαφώς την προτίμησή τους στον Μάριο Μόντι. "Θα είμαι υποψήφιος μόνον αν είναι απαραίτητο", δήλωσε.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα