Ο Ρεπουμπλικάνος Τσακ Χέιγκελ υποψήφιος για το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ

Τον Ρεπουμπλικάνο πρώην γερουσιαστή Τσακ Χέιγκελ προτίθεται να προτείνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ως αντικαταστάτη του Λέον Πανέτα στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ...

Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται τη Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, η υποψηφιότητα Χέιγκελ πιθανότατα θα πυροδοτήσει μία σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, καθώς ο πρώην γερουσιαστής έχει επανειλημμένα εκφράσει τον σκεπτικισμό του αναφορικά με τον «φουσκωμένο» προϋπολογισμό
για ζητήματα Άμυνας και έχει καταφερθεί κατά της επιρροής που ασκεί το «εβραϊκό λόμπι» στην Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, ο Χέιγκελ έχει δεχτεί κριτική για την αντίθεσή του στην επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν και την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ επί προεδρίας Τζορτζ Μπους.

Οι θέσεις του κ. Χέιγκελ έχουν κατά καιρούς προκαλέσει τη δυσαρέσκεια πολλών συναδέλφων του στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, και η διαδικασία επικύρωσης του διορισμού του από το Κογκρέσο δεν αναμένεται εύκολη.

Σημειώνεται πως η απόφαση του Λευκού Οίκου να προτείνει τον Χέιγκελ για την ηγεσία του βαρυσήμαντου υπουργείου Άμυνας έρχεται λίγο καιρό αφότου η κυβέρνηση Ομπάμα «πληγώθηκε» από την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σούζαν Ράις, για την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ενόψει της επικείμενης αναχώρησης της Χίλαρι Κλίντον από το εν λόγω χαρτοφυλάκιο. Η κ. Ράις υπηρετεί ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα