ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ…


Επιτροπήειδικών του ιαπωνικού υπουργείου υγείας υιοθέτησε σήμερα αυστηρότερους κανόνεςγια τα επίπεδα ραδιενέργειας στα τρόφιμα, αυξάνοντας κατά πολύ τα αποδεκτάανώτατα όρια καισίου, σε σχέση με αυτά που είχαν επιβληθεί μετά το πυρηνικόδυστύχημα στη Φουκουσίμα. Η κυβέρνηση θα εγκρίνει τις...
προσεχείςημέρες τους νέους αυτούς κανόνες που θα ισχύσουν από την 1η Απριλίου.
Μετάπολλούς μήνες συζητήσεων, οι αρχές αποφάσισαν να θέσουν τα 100 μπεκερέλ ανάκιλό (αντί για 500) ως μέγιστο όριο του ραδιενεργού καισίου στα γενικά είδηδιατροφής (κρέας, ψάρια, φρούτα, λαχανικά κλπ).
Ταποτά και
τα είδη διατροφής που προορίζονται για παιδιά μικρής ηλικίας, δενμπορούν να περιέχουν παρά μόνο 50 μπεκερέλ καισίου ανά κιλό.
Ταμέχρι τώρα όρια καισίου 137 και 134 για το γάλα μειώνονται κάτω των 50 μπεκερέλανά κιλό και του νερού σε 10 μεπεκερέλ, από 200 που ήταν μέχρι τώρα.
Οινέοι αυτοί κανόνες θα αντικαταστήσουν τα προσωρινά μέτρα που είχαν ληφθεί μετάτην καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα από το σεισμό και τοτσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011.
Ητήξη των πυρηνικών καυσίμων σε τρεις αντιδραστήρες και η ραδιενέργεια πουεκλήθηκε μετά τις εκρήξεις υδρογόνου μόλυναν την ατμόσφαιρα, τις καλλιέργειεςκαι τη θάλασσα στην περιοχή.
Keywords
Τυχαία Θέματα