ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Η ΣΥΓΓΡΟΥ...

Με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές – εξπρές, η ΝΔ κλιμακώνει την επίθεσή της κατά της κυβέρνησης και ειδικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Γαλάζια στελέχη ανεβάζουν τους τόνους, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για...

προβοκάρισμα της ίδιας του της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται
να παραδώσει την παραίτηση της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, παρακάμπτοντας τους αρχικούς σχεδιασμούς για πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. Μια τέτοια κίνηση ανοίγει το δρόμο για εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο, με πιθανότερες ημερομηνίες τη 13η και την 20η του μήνα.

Σε υψηλούς τόνους ήρθε η απάντηση της ΝΔ, με κύκλους της Συγγρού να σημειώνουν πως «την ώρα που τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ψηφίζουν για τη χρηματοδότηση της χώρας και εκκρεμούν οι δόσεις από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, ο κ. Τσίπρας ασχολείται με τις εσωκομματικές του ισορροπίες δημιουργώντας περιβάλλον αστάθειας στη χώρα και την οικονομία. Ο κ. Τσίπρας προβοκάρει την ίδια του την κυβέρνηση και οφείλει να βρει λύση».

Στη ΝΔ φαίνεται πως μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο αποδόμησης του προφίλ του πρωθυπουργού, ο οποίος παραμένει δημοφιλής, όπως καταγράφεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Στη Συγγρού βρίσκονται σε ετοιμότητα για έναν ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό από τον πρωθυπουργό. Ο κ. Μεϊμαράκης είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους τομεάρχες, από τους οποίους ζητά προτάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, θέτοντας ουσιαστικά σε ετοιμότητα το κόμμα.

Την ίδια ώρα, όμως, πολλά στελέχη της ΝΔ εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους με μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προβάλλοντας ως επιχείρημα τις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια ενέργεια στην οικονομία της χώρας.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού μιας άλλης κυβέρνησης με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα από αυτήν τη Βουλή με σκοπό την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν οδηγηθούμε σε εκλογές είναι πιθανό να ξαναβρεθούμε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα.

«Πρωτίστως πρέπει να δούμε την οικονομία μας. Πρέπει από την παρούσα Βουλή να μας προκύψει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», σημείωσε απόν την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα