Η αμερικανική ταινία έβγαλε στο μπαλκόνι τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

Με την παρουσία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χάσαν Νασράλα –ένα αρκετά σπάνιο γεγονός δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια κρύβεται– δεκάδες χιλιάδες Λιβανέζοι διαδήλωσαν κατά της αμερικανικής ταινίας «Innocence of Muslims» που θεωρούν ότι προσβάλει το Μωάμεθ...
Είχε προηγηθεί ένα Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων στον μουσουλμανικό κόσμο που εξακολουθεί να είναι οργισμένος με όσα συμβαίνουν με αφορμή αυτή την εμπρηστική ταινία.

«Προφήτη του θεού, προσφέρουμε τους εαυτούς μας, το αίμα μας και τους συγγενείς μας για χάρη της αξιοπρέπειας και της τιμής σου», είπε ο Νασράλα ενώπιον
των διαδηλωτών που φώναζαν «Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ» αλλά και «Αμερική, άκουσέ μας, μην προσβάλεις τον προφήτη μας».
Πρόκειται για την πέμπτη δημόσια εμφάνιση του Νασράλα, που κρύβεται μετά το τέλος του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ το καλοκαίρι του 2006, και την πρώτη δημόσια ομιλία του από το 2008.
Ήταν μία ειρηνική διαδήλωση, ωστόσο, την Παρασκευή ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Τρίπολη του Λιβάνου στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της ταινίας.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ κάλεσαν τους πολίτες τους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στον Λίβανο και ανέστειλαν τις άδειες που είχαν δοθεί σε Αμερικανούς φοιτητές που επιθυμούσαν να σπουδάσουν στη χώρα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα και για τον κίνδυνο απαγωγής ξένων που βρίσκονται στο Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα