Για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» κατηγορείται ο δολοφόνος της Πάρου



Για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», θα κληθεί να απολογηθεί ο 30χρονος Τάσος Θεοφίλου, ο νεαρός που κατηγορείται ότι ήταν ένας από τους ληστές της τράπεζας της Πάρου που στη συνέχεια δολοφόνησαν τον άτυχο ταξιτζή Δημήτρη Μίχα, το περασμένο καλοκαίρι...

Σύμφωνα με το tovima.gr,
ο 30χρονος Θεοφίλου, ο οποίος αρχικά είχε συλληφθεί για τη ληστεία και τη δολοφονία στην Πάρο, θα απολογηθεί στις 3 Δεκεμβρίου ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Δημήτρη Μόκα για συμμετοχή στην ένοπλη οργάνωση που έδρασε από το 2008 ως το 2011.
Συγκεκριμένα πρόκειται για το 25ο άτομο που κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες».Σύμφωνα με τίς ίδιες πληροφορίες η κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση βασίζεται σε έγγραφα και καταθέσεις αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά από τη σύλληψη τεσσάρων μελών της οργάνωσης σε Αγρίνιο, Αθήνα και Πειραιά.
Υπάρχουν, λέγεται, αναφορές για συναντήσεις του 30χρονου με άτομα που μετέφεραν οπλισμό από οπλαποθήκες των «Πυρήνων της Φωτιάς».
Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ότι ο Θεοφίλου είχε το 2010 συναντήσεις με άλλοςυ κατηγορούμενους για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και τον παρακολουθούσε. Ωστόσο ως τότε τα στοιχεία αυτά δεν είχαν κριθεί επαρκή για να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του.
Ο Τάσος Θεοφίλου, συνελήφθη στο Μοναστηράκι από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μερικές ημέρες μετά την αιματηρή ληστεία. Εμενε στη Θεσσαλονίκη, ενώ ήταν ενοικιαστής ενός διαμερίσματος στη Λαμία όπου είχε μετατρέψει σε γιάφκα. Ο Θεοφίλου αρνείται τις κατηγορίες για τη συμμετοχή στη ληστεία και τη δολοφονία της Πάρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα