Φονικό χτύπημα του εγκέλαδου στην Ιταλία - Τουλάχιστον έξι οι νεκροί και 50 οι τραυματίες

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν τη ζωή τους στην Ιταλία από τον ισχυρό σεισμό 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα, τοπική ώρα, κοντά στην πόλη της Μπολόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 50 είναι οι τραυματίες ενώ υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι αγνοούνται.....

Ακολούθησε σειρά μετασεισμών με τον ισχυρότερο μεγέθους 5,1 βαθμών στις 15:18 (ώρα Ιταλίας). Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε πέφτοντας από ετοιμόρροπο κτίριο όπου πραγματοποιούσε ελέγχους, σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά δεν κινδυνεύει.
Οι υλικές ζημιές
από τις δονήσεις είναι τεράστιες. Δεκάδες εκκλησίες και ιστορικά κτήρια έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές, είναι αδύνατον να υπολογιστεί, αυτή την στιγμή, το συνολικό κόστος των καταρρεύσεων, για την πολιτιστική κληρονομιά. Η περιφέρεια της Μόντενα ζήτησε να καταργηθεί κάθε δέσμευση που της έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση Μόντι, σε ότι αφορά τον περιορισμό των εξόδων της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή, εκτάκτου ανάγκης.
Ο σεισμός σημειώθηκε στην επαρχία Εμίλια - Ρωμανία, 36 χιλιόμετρα βόρεια της Μπολόνιας, με εστιακό βάθος 10 χλμ.
Η διάρκεια του σεισμού ήταν περίπου 20 δευτερόλεπτα και κατέρρευσαν παλιά καμπαναριά και εργοστάσια. Προληπτικά εκκενώθηκαν τα νοσοκομεία της περιοχής.

Από θαύμα σώθηκε 5χρονο κοριτσάκι
Συγκλονίζει η ιστορία ενός κοριτσιού ηλικίας πέντε ετών το οποίο σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μια γυναίκα που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια τηλεφώνησε στην Νέα Υόρκη(!) ζητώντας βοήθεια.
Ο γιατρός στην άλλη άκρη της γραμμής τηλεφώνησε αμέσως στο 113 της Ρώμης και ενημέρωσε για το περιστατικό. Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, όπου βρισκόταν το 5χρονο κοριτσάκι, το οποίο είχε εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια του κτιρίου «Finale Emilia».

Keywords
Τυχαία Θέματα