Επίδομα κίνησης 120 ευρώ με «φωτογραφική» διάταξη για τους αστυνομικούς της Βουλής

Επίδομα- σκάνδαλο και μάλιστα εν αγνοία τους πρωθυπουργού εγκρίθηκε για τους 500 αστυνομικούς οι οποίοι υπηρετούν στις προνομιούχες θέσεις της Βουλής, στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς επανήλθε το επίδομα «κίνησης» το οποίο είχε καταργηθεί πριν από 1,5 χρόνο....

Το επίδομα, πέρασε με φωτογραφική
ρύθμιση σε τροποποιήσεις που κατατέθηκαν την Τρίτη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο, εν αγνοία του Αντώνης Σαμαρά αλλά και του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καταγγέλλει το Εθνος.

Το εν λόγω επίδομα, δινόταν στους αστυνομικούς της Βουλής και σε όσους υπηρετούσαν σε υψηλές θέσεις και άγγιζε τα 340 ευρώ για τον κάθε δικαιούχο. Ωστόσο, το επίδομα με την σημερινή του μορφή δεν θα ξεπερνά τα 120 ευρώ.

Αντιδράσεις για το επίδομα
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχουν προκληθεί αρκετές αντιδράσεις τόσο από τον πρόεδρο της Βουλής όσο και από τον πρωθυπουργό, καθώς από την στιγμή που το επίδομα θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλιου, ο κ. Μεϊμαράκης έπρεπε να έχει ενημερωθεί για την επίμαχη ρύθμιση. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής εκφράζει την δυσαρέσκεια του, καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρεται να είπε πως «όταν είναι για περικοπές στη Βουλή ''πετιέται'' το μπαλάκι στο Κοινοβούλιο, ενώ όταν πρόκειται για επιδόματα η Βουλή το μαθαίνει εκ των υστέρων».
Δυσαρεστημένος φαίνεται πως είναι και ο κ. Σαμαράς, καθώς όπως αναφέρουν πηγές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, δεν υπήρξε ενημέρωση προς τον ίδιο, ενώ μάλιστα χαρακτήρισε το επίδομα «εντελώς άστοχο», αφού εγκρίθηκε στη χειρότερη οικονομικά συγκυρία για την χώρα.

Πόσοι θα πάρουν το επίδομα των 120 ευρώ
Οι δικαιούχοι, είναι περίπου 500 καθώς 300 αστυνομικοί υπηρετούν στη Βουλή, ενώ άλλοι 200 είναι τοποθετημένοι στο Μέγαρο Μαξίμου, ή φρουρούν τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Το επίδομα των 120 ευρώ που θα λάβουν οι αστυνομικοί εφόσον εκδώσει την σχετική απόφαση ο κ. Μεϊμαράκης, θα αγγίξει τα 60.000 ευρώ το μήνα, ή τα 720.000 ευρώ τον χρόνο, προκαλώντας δικαιολογημένες αντιδράσεις σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα