ΕΠΙΔΟΜΑ 900 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΕΚΡΑ ΕΜΒΡΥΑ!



ΜΟΝΟ ΣΤΟ DIMOTIKOSAFARIΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΕΝΤΡΑ! Ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί επίδομα 360 ως 630 ευρώ αν γεννήσει η μητέρα στο Μαιευτήριο,και με 900 ευρώ αν γεννήσει κάτω από ένα δέντρο, ή αν γεννηθεί νεκρό το έμβρυο (Κλικ). Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τα τεράστια ελλείμματα του προϋπολογισμού μετά την πρόχειρη σύσταση του, με τεράστια ελλείμματα των ταμείων Κοινωνικής ασφάλισης από τα δομημένα ομόλογα και από το κούρεμα των ομολόγων και από τις... ακολουθούμενες λανθασμένες πολιτικές όλων σχεδόν των κυβερνήσεων διαχρονικά, με υπεράριθμο προσωπικό, χωρίς σύγχρονο μηχανογραφικό σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου, έρχεται σήμερα για άλλη μια φορά να καταδείξει τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η λειτουργία του με ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής, δρώντας στην ουσία σε βάρος της κοινωνίας. Αυτό ουσιαστικά περιγράφει η απαράδεκτη και παράλογη Κοινή Υπουργική Απόφαση των Χρ. Σταϊκούρα, Γιάννη Βρούτση και Μάριου Σαλμά, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3054/18.11.2012 για τα επιδόματα γέννησης - μαιευτικής περίθαλψης. Αποζημιώνουν με επίδομα 360 ως 630 ευρώ την γέννηση στο Μαιευτήριο, και με 900 ευρώ αν γεννήσεις κάτω από ένα δέντρο, ή αν γεννηθεί νεκρό το έμβρυο. Συγκεκριμμένα η ΚΥΑ αναφέρει ότι, καταβάλλεται αντί μαιευτικής περίθαλψης εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 ευρώ που γίνεται 1.200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1.600 ευρώ για τρίδυμη κύηση και στη συνέχεια ακολουθεί το τραγικότερο, «τοκετός θεωρείται και η γέννηση νεκρού εμβρύου άνω των 25 εβδομάδων».

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποζημιώνει με 900 ευρώ το ένα παιδί που γεννιέται εκτός δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, δηλαδή σε όποιο παιδί γεννιέται στο δρόμο, στο ΤΑΧΙ, κάτω από τις ελιές και όπου αλλού. Αν γεννιέται νεκρό μετά από 25 εβδομάδες κύησης επίσης παίρνει η γυναίκα ή το ζευγάρι το ποσό των 900 ευρώ.
Η ίδια κοινή υπουργική απόφαση που ισχύει από την ημέρα δημοσίευσης (18/11/2012), προβλέπει: Για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία παρέχεται αποζημίωση 720 ευρώ στο φυσιολογικό τοκετό και 900 ευρώ για την καισαρική τομή και για τα ιδιωτικά αν είσαι ασφαλισμένος του ΟΓΑ η αποζημίωση είναι στο 50%, δηλαδή αποζημίωση για τον φυσιολογικό τοκετό 360 ευρώ και για την καισαρική τομή 450 ευρώ, ενώ για τους άλλους ασφαλισμένους (των άλλων εκτός ΟΓΑ ταμείων) η αποζημίωση θα είναι μειωμένη κατά 30%, δηλαδή 504 ευρώ και 630 ευρώ αντίστοιχα. Η απόφαση αυτή αποτελεί γκάφα-λάθος ή είναι συνειδητή επιλογή. Σε μια περίοδο υπογεννητικότητας ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι σαν να προτρέπει τις γυναίκες να αποβάλλουν τα έμβρυα μετά την 25η εβδομάδα, αφού αν είναι τρίδυμη κύηση θα λαμβάνουν αποζημίωση 1.600 ευρώ, ενώ αν τα γεννούν και είναι ασφαλισμένες στον Ο.Γ.Α. θα λαμβάνουν από 360 έως 720 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό και από 504 έως 900 ευρώ για καισαρική τομή. Τα ίδια ποσά θα αποζημιώνονται και αν ακολουθούν την μέθοδο της αρχαιότητας, δηλαδή να γεννούν στο δρόμο, στην ύπαιθρο, ή τώρα στο αυτοκίνητο κ.ο.κ..Πριν από ένα χρόνο γεννήθηκε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο ένα παιδί στην Ταζμανία και αποτέλεσε ε
Keywords