Έπιασαν τους εκβιαστές με τα προσημειωμένα 200.000 ευρώ



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε απάτη και απόπειρα εκβίασης.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις Ελληνες, οι οποίοι απαιτούσαν εκβιαστικά από επιχειρηματία 200.000 ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσει έρευνα για καταγγελία που «εκκρεμούσε» σε βάρος του, στο Σ.Δ.Ο.Ε. Οι συλλήψεις έγιναν χθες Τρίτη το απόγευμα και πρόκειται για μία 52χρονη, έναν 68χρονο και έναν 49χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης, απάτη και σύσταση - συμμετοχή
σε εγκληματική οργάνωση....

Επιπλέον, η 52χρονη κατηγορείται και για παράβαση του Νόμου περί όπλων. Ειδικότερα, στις 4 Απριλίου Ελληνας επιχειρηματίας κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ότι στις αρχές Μαρτίου παρουσιάστηκε στο γραφείο του ο 49χρονος και ισχυρίστηκε ότι έχει τη δυνατότητα να μεσολαβήσει, ώστε να αποτραπεί έρευνα του Σ.Δ.Ο.Ε. για καταγγελία, η οποία, όπως επικαλέστηκε, υπάρχει σε βάρος του.

Περί τα τέλη Μαρτίου, μετά από συνεχείς προσπάθειες του 49χρονου, ο επιχειρηματίας πείστηκε για την αλήθεια των ισχυρισμών του και δέχτηκε να συναντήσει την 52χρονη και τον 68χρονο, που εμφανίστηκαν ως συνεργάτες του 49χρονου. Σε συνάντηση που ακολούθησε, οι δύο ημεδαποί, αφού «επιβεβαίωσαν» την ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του, απαίτησαν εκβιαστικά το ποσό των 250.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσουν σε «γνωστούς» τους υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε, ώστε να μην προχωρήσουν οι έρευνες.

Επειτα από διαδοχικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, το αρχικό ποσό διαμορφώθηκε στις 200.000 ευρώ και ορίστηκε συνάντηση για την καταβολή του στις 9 του μήνα, δηλαδή χθες. Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθησαν στην περιοχή της Πολιτείας η 52χρονη και ο 68χρονος, τη στιγμή που είχαν παραλάβει το ποσό, μέρος του οποίου ήταν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ σε άλλη περιοχή της Αθήνας συνελήφθη και ο 49χρονος συνεργός τους.

Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσε ο 68χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις τραπεζικών και οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία, υπεύθυνες δηλώσεις περί οικονομικών συναλλαγών, φωτοαντίγραφα και πρωτότυπες τραπεζικές επιταγές και συναλλαγματικές με στοιχεία διαφορετικών ατόμων.

Επίσης, φωτοαντίγραφα Αστυνομικών Δελτίων Ταυτοτήτων και σημειώσεις με ποσά φυσικών προσώπων και εταιρειών, δύο εκτυπώσεις αναζήτησης μητρώου φυσικών και νομικών προσώπων του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και φωτοαντίγραφο Πρόσκλησης από το Σ.Δ.Ο.Ε. για προσκόμιση Βιβλίων – Στοιχείων που αφορούσε άλλον επιχειρηματία.

Στην κατοχή της 52χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ στην οικία της ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και εννέα κροτίδες. Τα πειστήρια αυτά θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περαιτέρω εξέταση τους. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, δεν προκύπτει συμμετοχή ή εμπλοκή δημοσίου υπαλλήλου. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα