Ένταση στη μαθητική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

www.zougla.grΜαθητική συγκέντρωση πραγματοποιείται από τις 12.00 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου 300 μαθητές βρίσκονται μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και έχουν κλείσει την Λεωφόρο Αμαλίας, διαμαρτυρόμενοι για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας. Αρκετοί μαθητές κάθονται οκλαδόν στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος....

Οι μαθητές, οι οποίοι είναι από σχολεία
των Αμπελοκήπων, του Γκύζη, του Χαλανδρίου, του Χολαργού, της Κυψέλης και των Εξαρχείων, φωνάζουν συνθήματα και κρατούν πανό.
Λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι επικράτησε μικρή ένταση στο σημείο, με τους μαθητές που βρίσκονται στη Λεωφόρο Αμαλίας να πετούν στους αστυνομικούς νεράντζια, πέτρες, δυναμιτάκια, πλαστικά μπουκάλια και διάφορα άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν μάλιστα στην προσαγωγή ενός μαθητή. Άνδρες των ΜΑΤ επενέβησαν στην πλατεία Συνταγμάτος και έδιωξαν τους συγκεντρωμένους, ενώ αστυνομικοί καταδίωξαν ομάδα μαθητών μέχρι και την πλατεία Μοναστηρακίου. Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Δύο διμοιρίες έχουν παραταχθεί μπροστά από τη Βουλή και μία είναι παραταγμένη επί της Αμαλίας.
Η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στο σημείο. Η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία καθώς η Λεωφόρος Αμαλίας, η Βασιλίσσης Σοφίας είναι κλειστές
Keywords
Τυχαία Θέματα