Δήλωναν το Φαράγγι της Σαμαριάς κι εισέπρατταν εκατομμύρια!

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Cretalive ότι εκατοντάδες άτομα από όλη την Κρήτη εισέπρατταν επί σειρά ετών εκατομμύρια, «χάρη» σε μια απάτη που δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους. Το σκεπτικό απλό, αλλά συνάμα και απίστευτο: οι επιτήδειοι δήλωναν ως ιδιωτικές ή ενοικιαζόμενες εκτάσεις μέσα στο ίδιο το Φαράγγι της Σαμαριάς και εισέπρατταν κοινοτικές
επιδοτήσεις για κτηνοτροφία. Το Φαράγγι, μια έκταση ξακουστή σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, που είναι και ο παλιότερος ανακηρυγμένος εθνικός... δρυμός των Λευκών Ορέων -από το 1962, συγκεκριμένα, με βασιλικό διάταγμα - έχει σχεδόν κατά 80% δηλωθεί ως ιδιωτική ή ενοικιαζόμενη έκταση, κάτι που επέτρεπε στους αετονύχηδες να πλουτίζουν με ξένα κονδύλια!

Όλος ο φάκελος και τα στοιχεία που συλλέγονταν επί μήνες με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δασών Χανίων έχουν ήδη σταλεί στον εισαγγελέα, ενώ γνωστά είναι και όλα τα ονόματα των «δικαιούχων» που εισέπρατταν ανενόχλητοι, μέχρι… σήμερα.

Σύμφωνα με το Cretalive, από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι τώρα μόνο το νησάκι Θεοδωρού των Χανίων εμφανίζεται να μην είναι δηλωμένο. Μεταξύ των εκτάσεων που έχουν δηλωθεί είναι ορεινοί όγκοι στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, οι επιφάνειες αναδασώσεων στην περιοχή Άναβος και Καστιγιανόλακκος Σελίνου-Κανδάνου, το φαράγγι του Θερίσου, αλλά και η επιφάνεια αναδασώσεων Βλάτους Κισάμου!

Ο εισαγγελέας αναμένεται να ασκήσει ποινικές διώξεις, ενώ τη διαδικασία που προβλέπεται για τις παράνομες επιδοτήσεις κινεί και ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ! Αναμένεται επίσης και η βαριά «καμπάνα» από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.
Keywords
Τυχαία Θέματα