Δεν πιστεύουν στις υποσχέσεις του Άσαντ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει να ενισχύει τις κυρώσεις εναντίον της Συρίας απορρίπτοντας τις υποσχέσεις που έδωσε χθες Τρίτη ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος έχει «χάσει τη νομιμότητά του»....

Η χθεσινή ομιλία του Άσαντ, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στην ιδέα της «διεύρυνσης» της κυβέρνησης, είναι «ιδιαίτερα παραπλανητική και καθόλου ρεαλιστική», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.
«Το καθεστώς δίνει από την αρχή της εξέγερσης υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις, τις οποίες ποτέ δεν τηρεί. Εξαιτίας αυτού υπενθυμίζουμε ότι ο Άσαντ έχει χάσει κάθε αξιοπιστία και πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία ώστε να επιτρέψει μία πραγματική μεταβίβαση εξουσίας στη Συρία», πρόσθεσε η Κοτσιγιάντσιτς.
«Η ομιλία επιβεβαίωσε όλες τις ανησυχίες που έχει εκφράσει η διεθνής κοινότητα, η οποία ζητά το τέλος της βίας, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων, την απομάκρυνση των στρατευμάτων και την πρόσβαση στη χώρα ανεξάρτητων παρατηρητών, των μέσων ενημέρωσης και ανθρωπιστικών οργανώσεων», υπογράμμισε.
Keywords