FAZ : ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ''ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ'' ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

«Οι δανειστές της Ελλάδας και οι εκπρόσωποι της νέας ελληνικής κυβέρνησης έχουν καταρτίσει- σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της κυβέρνησης στην Αθήνα- μία λίστα σημείων στα οποία δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung το οποίο έχει τον τίτλο «Αυτές είναι οι μεγαλύτερες απαιτήσεις των...
Ελλήνων».Ως σημαντικότερη «κόκκινη γραμμή» της ελληνικής πλευράς αναφέρεται το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η
Αθήνα, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, επιμένει πως το μεγαλύτερο μέρος αυτού θα πρέπει να διοχετευθεί στην τόνωση της οικονομίας και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μία δεύτερη «κόκκινη γραμμή», την οποία σημειώνει το δημοσίευμα, είναι η υλοποίηση περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεων: «H νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει πως το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας έχει ολοκληρωθεί κα ζητεί νέους κανόνες για την μείωση του ελληνικού χρέους».

Το άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung καταλήγει πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναμένει απαραιτήτως μια συμφωνία τη Δευτέρα:

«Ο αριστερός πολιτικός δήλωσε την Κυριακή στην εβδομαδιαία εφημερίδα Real News: Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία. Η συνεδρίαση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη».
Keywords
Τυχαία Θέματα