Το Ληξούρι… μετακινήθηκε από τον χάρτη...

Τι συνέβη μετά τον δεύτερο σεισμό...

Οσο και αν φαίνεται παράξενο, το Ληξούρι έχει μετατοπιστεί κατά 20 εκατοστά από τη Χερσόνησο της Παλικής, ως αποτέλεσμα ...

(κυρίως) του δεύτερου μεγάλου σεισμού που έπληξε το νησί, αλλά και του πλήθους των μετασεισμών που προκλήθηκαν τις επόμενες ημέρες.

Οπως σημειώνουν και τα σημερινά Νέα, τα δεδομένα έρχονται από δορυφόρο, τα στοιχεία του οποίου επεξεργάζονται Ελληνες επιστήμονες.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον δορυφόρο-ραντάρ TerraSAR που περνά κάθε 11 ημέρες πάνω από την περιοχή της Γης, σε απόσταση 700 χιλιομέτρων.

Η συνεργασία των επιστημόνων του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ισαάκ Παρχαρίδη και του ΟΑΣΠ είχε αποτέλεσμα: έστειλαν έγγραφο στο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, ζητώντας τη συνδρομή του εν λόγω δορυφόρου.

Τα ευρήματα ήταν άκρως αποκαλυπτικά καθώς φαίνεται καθαρά ότι η παραμόρφωση του εδάφους είναι μεγαλύτερη στο κέντρο της Χερσονήσου της Παλικής. Στο Αργοστόλι η εδαφική παραμόρφωση ήταν μικρότερη, αναφέρουν τα στοιχεία.
Να σημειωθεί ότι ο γερμανικός δορυφόρος θα λάβει δύο ακόμη εικόνες από την Κεφαλονιά μέχρι τα μέσα Μαρτίου, έτσι ώστε οι επιστήμονες να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα...
iefimerida.gr

φωτο TA NEA
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS
Keywords
Τυχαία Θέματα