Συνελήφθη ο Χρήστος Βαλασέλλης, δημιουργός της πρωτοποριακής ραδιοφωνικής εφαρμογής Jazler(αν η μ..... θα ειχαν φτιαξει οι ασχετοι τεχνολογικά πουλοβερ)



Σε άλλη μια επίδειξη της αντιμετώπισης που επιφυλάσσει η Ελλάδα προς την τεχνολογία και την ανάπτυξη μέσω αυτής (περιληπτικά: αυτά τα μηχανάκια είναι του διαόλου), συνελήφθη προχθές και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών στη Μυτιλήνη ο Χρήστος
Βαλασέλλης, δημιουργός της εφαρμογής ραδιοφωνικού αυτοματισμού Jazler.
Ο Βαλασέλλης βρισκόταν
στη διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης ενός καινούριου project με το όνομα Jayzee, το οποίο θα εξυπηρετούσε την ανέξοδη μετάδοση high definition video μέσω υπολογιστή. Ο δημιουργός σχεδίαζε να παρουσιάσει το λογισμικό στην έκθεση NAB στο Λας Βέγκας τον Απρίλιο, και εκτελούσε δοκιμές σε μια άδεια τηλεοπτική συχνότητα, μέσω του οικίσκου εκπομπής της "Τηλεόρασης Μυτιλήνης", που του παραχώρησε για αυτό το σκοπό ο ιδιοκτήτης, Μανώλης Γιαννακέλος. Μετά από μια ανώνυμη καταγγελία, οδηγήθηκαν και οι δύο στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού.
"Ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τεχνολογική ανάπτυξη, το κράτος τους αντιμετωπίζει σαν ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου," δήλωσε ο Βαλασέλλης στο Lesvos Report. "[Με το Jayzee] θα μπορούσαν νέα ψηφιακά κανάλια να μεταδώσουν πρόγραμμα high definition στο ένα 1/50 του κόστους. Με λίγα λόγια, το project που δούλευα είχε σαν στόχο να δώσει τη δυνατότητα να βγάλει κάποιος ροή τηλεοπτικού καναλιού από ένα απλό υπολογιστή. Συνεχίζω την έρευνα, δεν σταματώ. Απλά όλες αυτές οι εξελίξεις με πηγαίνουν πίσω. Είχα σκοπό να παρουσιάσω τη δουλειά μου σε έκθεση νέων τεχνολογιών τον Απρίλιο στο Λας Βέγκας."
Η δίκη θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά το κωμικοτραγικό της κατάστασης, και το τι λέει για τη σχέση της χώρας μας με την τεχνολογία, δεν μπορεί να αγνοηθεί εύκολα...

Πηγή: thegang.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα