«Συνδύασα ΜΜΕ και κομπιούτερ για να βγάλω τα προς το ζην»...(τον συνελαβαν επειδη το μυαλο τους δεν μπορουσε να συλλαβει τα οσα συνελαβε το δικο του)

Ο Χρήστος Βαλασέλλης είναι ένας γνωστός Μυτιληνιός προγραμματιστής, που ξεπέρασε τα στενά όρια της πόλης που ζει, του νησιού του αλλά και της χώρας.
Γνωστός σε όλο τον κόσμο χάρη στο... Jazler, μια καινοτόμο εφαρμογή αυτοματισμού για ραδιόφωνα, που έχει φτάσει στα ραδιόφωνα όλου του κόσμου κι έχει γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές στο είδος του παγκοσμίως!

Την περασμένη εβδομάδα το όνομά του έγινε γνωστό χάρη και σε μια άλλη «καινοτομία». Αυτή της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), κλιμάκιο της οποίας τον συνέλαβε επειδή «σε πραγματικές συνθήκες» ισχύος, μόλις
4 Watt, πειραματιζόταν στην καινοτομία λογισμικού προγράμματος ψηφιακής εκπομπής υψηλής ευκρίνειας για τηλεοράσεις με την επωνυμία Jayzee! Ευτυχώς, την περασμένη Τρίτη αθωώθηκε.

* Κύριε Βαλασέλλη. Πώς νιώσατε όταν ακούσατε τη λέξη «αθώος» από το δικαστή την περασμένη Τρίτη;

- Σαν να περπατούσα μέσα σε μια καταιγίδα και ξαφνικά να βγήκε ο ήλιος.

* Ηταν καταιγίδα για σας η όλη διαδικασία της σύλληψης, της κράτησης και της παραπομπής στη Δικαιοσύνη;

- Καταιγίδα δυνατή, με χαλάζι. Και κεραυνούς. Με αποσυντόνισε εντελώς... Πώς είναι ο συγγραφέας που γράφει χωρίς να σταματάει η ροή αυτών των πραγμάτων που έχει στο μυαλό του; Κάπως έτσι είναι και με τον προγραμματιστή. Ξαφνικά σταμάτησαν για μένα όλα. Οσα είχα μέσα στο κεφάλι μου ανακατεύτηκαν κι ένας Θεός ξέρει πώς και πόσο θέλω για ξαναρχίσω να δουλεύω το πρόγραμμα...

* Δηλαδή σταματήσατε να δουλεύετε το πρόγραμμα για το Jayzee;

- Φυσικά. Καινοτόμα λογισμικά προγράμματα δεν δημιουργούνται από τα κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα