«Μάννα εξ ουρανού» για τον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση της αλλαγής του νόμου για τις απεργίες

«Μάννα εξ ουρανού» ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ η νέα πρόταση του υπουργού εργασίας Γιάννη Βρούτση για επανεξέταση του νόμου περί συνδικαλισμού.
Τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον περίτρανο τρόπο όταν έλεγαν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ακολουθεί έναν ολισθηρό αυταρχικό δρόμο που εν δυνάμει την ταυτίζεται με χούντα.

Ταυτόχρονα πιστεύουν ότι
μέσα από αυτή την τοποθέτηση θα δημιουργηθούν και τα σοβαρότερα προβλήματα στην τρικομματική συμμαχική κυβέρνηση αφού οι εταίροι του Αντ. Σαμαρά δηλώνουν δημοσίως με κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αντίθετοι σε μια τέτοια κίνηση.

«Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έδωσε τυχαία την εντολή να δημοσιοποιήσει τώρα ο Γιάννης Βρούτσης την πρόταση του για την κατάργηση των απεργιών έλεγαν στελέχη της Κουμουνδούρου. Ακόμα και αν κάτω από την πίεση των εταίρων τους κάνουν ότι θα την αποσύρουν, θα την επαναφέρουν δήθεν αλλαγμένη σε λίγο χρονικό διάστημα όπως έκαναν και με τα θέματα της ιθαγένειας».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν ότι πλέον οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν αντιληφθεί ότι βρίσκονται μπλεγμένες στα «δίχτυα της αράχνης» αλλά θεωρούν ότι είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθούν από αυτό το κυβερνητικό σχήμα δεδομένου ότι τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης έχουν δηλώσει με όλους τους τρόπους ότι δεν θα εγκαταλείψουν την κυβέρνηση που δημιουργήθηκε για να σώσει την χώρα.

«Ταυτόχρονα όμως αντιλαμβάνονται ότι αυτό που λέμε τόσο καιρό ,ότι δηλαδή δίπλα στον Αντ. Σαμαρά βρίσκονται ακροδεξιοί είναι αλήθεια επισημαίνουν ακόμα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τώρα έφτασε η ώρα και οι κυβερνητικοί εταίροι του πρωθυπουργού να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. Εάν σιωπήσουν θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας ως κόμματα που κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς και της ευρύτερης αριστεράς».

Όμως τα στελέχη της Κουμουνδούρου βάζουν και άλλον έναν προβληματισμό.

«Ίσως το Μέγαρο Μαξίμου να έχει αντιληφθεί ότι τα περιθώρια της πολιτικής της έφτασαν στο τέλος και μέσα από μια τέτοια κίνηση να θέλει να δημιουργήσει μια κρίση που θα πάει την χώρα σε εκλογές έλεγαν.

Κάποιοι που βρίσκονται δίπλα στον Αντ. Σαμαρά έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο κόσμος θα δώσει αυτοδυναμία στην ΝΔ και έτσι θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τα σχέδια της».

Παναγιώτης Βασιλάκης NEW POST
Keywords
Τυχαία Θέματα