Ενισχύονται τα μπλόκα...
17:40 5/2/2014
- Πηγή: Exofitsio
Στα μπλόκα που έχουν ήδη στηθεί σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας κατευθύνονται ολοένα και περισσότεροι αγρότες, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να...
«ξεπηδήσουν» και νέα, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων Χρήστος Καμτσής.
«Ο αγώνας μας δεν έχει πολιτικό χρώμα και αγωνία μας αποτελεί το μέλλον του αγροτικού κλάδου, που ολοένα και πιο έντονα θα ασκείται στα επόμενα χρόνια από νέους ανθρώπους» τόνισε ο κ. Καμτσής.
Πάντως, μέχρι στιγμής, τα δύο μπλόκα που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις των αγροτών είναι αυτό στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα και αυτό στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία Οδό.
Χθες, στο μπλόκο της Νίκαιας σημειώθηκαν συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις, όταν αγρότες προσπάθησαν να περάσουν τα συρματοπλέγματα για να καταλάβουν συμβολικά την Εθνική Οδό.
Μπλόκα έχουν στηθεί επίσης στην Αλεξάνδρεια, στη δυτική είσοδο της πόλης και στη Νάουσα, στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, λίγο έξω από τον Κοπανό, στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και από το πρωί στήνονται άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου.
Ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών στην Ημαθία, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι εντός της ημέρας πρόκειται να αποφασιστεί εάν οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου στον κόμβο της Κουλούρας, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για νέα κάθοδο στην Αθήνα και στο υπουργείο Οικονομικών.
Σήμερα, εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Καμτσή, αναμένεται να βγουν στους δρόμους και αγρότες σε Έβρο και Σέρρες, ωστόσο από επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με μέλη στις δύο περιοχές, προκύπτει ότι το πιο πιθανόν είναι να μην συμβεί τίποτα σήμερα και ίσως πραγματοποιηθεί κάποιου είδους κινητοποίηση αύριο.
Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων είχε εκτιμήσει πρόσφατα ότι υπολογίζεται να στηθούν περίπου 30-40 μπλόκα κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.
Σε Δράμα και Καβάλα επικρατεί ησυχία και όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου «περιμένουμε επιπλέον εξελίξεις, ιδίως σε ό,τι αφορά το θέμα με το όριο των 10.000 ετήσιου τζίρου, το οποίο και δεν αποκλείεται τελικά να διαμορφωθεί στα 20.000 ευρώ».
Οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ. Ζητούν δε, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.
nonews-NEWS
Keywords
ελλαδα, νέα, λαρισα, απε-μπε, αθηνα, σερρες, θεσσαλονικη, δραμα, καβαλα, τραπεζες, κουρεμα, πετρελαιο, nonews-news, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, μπλοκα αγροτων, το θεμα, αφορολογητο, εθνικη, εφορια, θεμα, υπουργειο οικονομικων, news, αγωνια, απε, απε-μπε, γινει, δυτικη, εγνατια, ευρω, επικοινωνια, ημαθια, ησυχια, μηκος, μειωση, μπλοκο, ναουσα, μπε, παιδι, πρωι, σκεψεις, χρηστος, χρωμα, αγωνας, υπουργειο, κωστας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Αληθεύει αυτό κύριοι;;; Τεχνητό σεισμό στην Αθήνα ετοιμάζει η κυβέρνηση;;;
- Το USB καλώδιο της επόμενης γενιάς
- Tezenis Spring Summer 2014 Collection
- Εδιωξε ως αποτυχημενο συμβουλο του ο στουρναρασ!
- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Υποχρεώθηκε σε "παραίτηση" από το υπ. Οικονομικών ο (σύμβουλος σε θέματα φορολογίας) Απ. Ρεφενές...
- Αυτή είναι η αλήθεια για την υγεία του Γιώργου Μαρίνου!
- ''οι συμπεθεροι ειναι καταπληκτικοι ανθρωποι''...
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Exofitsio
- Τελευταία Νέα Exofitsio
- Ενισχύονται τα μπλόκα...
- ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ "ΤΑ ΝΕΑ".... ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ
- Έρχονται 2.000 απολύσεις...
- ''Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ''...
- Κύριε Καψή είστε Επαγγελματίας Διαστρεβλωτής...
- TA ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;
- Τσίπρας: Mπορούμε να αλώσουμε τη Βαστίλη, του παγκόσμιου φιλελευθερισμού
- ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Έτοιμη για εκτύπωση η λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες!
- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ...ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες...
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Ασυγκράτητη πενηντάχρονη στην Ξάνθη
- Έμυ Λιβανίου: Μόνη μου μεγαλώνω τα παιδιά μου
- Σε αντιφασιστικη συναυλια το σαββατο στο κερατσινι καλουν μαθητες και γονεις
- Γιατι καθυστερει ο ελεγχος των στοιχειων της λιστας λαγκαρντ;
- Βρέθηκε χρώμιο στην Κοζάνη
- Αποστολή υλικού από το υπουργείο Ναυτιλίας στον δήμο Κεφαλληνίας
- H εκπληκτική διαφήμιση της Maserati για το Super Bowl [VID]
- Εμπορικό πλοίο έσπασε στα δύο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
- Αληθεύει αυτό κύριοι;;; Τεχνητό σεισμό στην Αθήνα ετοιμάζει η κυβέρνηση;;;