Δίνουν τα χέρια Λυκουρέντζος - φαρμακοποιοί

Τη δέσμευση ότι θα εξοφληθούν μέσα στο 2012 οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς για το μήνα Σεπτέμβριο 2012, παρείχε απόψε στους φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

“Θεωρώ, ότι δεν έχει πλέον νόημα η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και αναμένω την αναστολή τους με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των φαρμακοποιών” δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φαρμακοποιοί
προσανατολίζονται στην πιθανή αναστολή των κινητοποιήσεων τους μετά από διοικητικό συμβούλιο των συλλόγων τους την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα μετά την αποψινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. Τα κλαδικά αιτήματα των φαρμακευτικών συλλόγων, συμφωνήθηκε ότι θα συζητηθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του νέου έτους, «σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της υφιστάμενης νομοθεσίας” , όπως είπε ο υπουργός Υγείας.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε η εξόφληση παλαιότερων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς μέχρι 31.12.2011, να γίνει σε συνεργασία των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας και να ολοκληρωθούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος οι σχετικές διαδικασίες αποπληρωμής των οφειλών.
Keywords
Τυχαία Θέματα