KAΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ...

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Αμφίκλειας. Δεκάδες είναι οι μικρομετασεισμοί ...

που έχουν σημειωθεί μετά τα 5,1 Ρίχτερ το μεσημέρι της Τετάρτης και τη δόνηση των 4,7 Ρίχτερ στις 16:44 στον ίδιο εστιακό χώρο.
Όπως είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, ο αριθμός των μετασεισμών ξεπέρασε τους 60, εκ των οποίων μόνο δύο ήταν πάνω από 4 Ρίχτερ.
Από το βράδυ της Τετάρτης το μέγεθος των δονήσεων δεν ξεπέρασε
τα 3,5 Ρίχτερ.
Είχαμε ένα έντονο τετράωρο σεισμών από την περιοχή της Αμφίκλειας, όμως μετά από τον απογευματινό σεισμό των 4,7 είχαμε μία φθίνουσα πορεία με μικρότερα μεγέθη, δήλωσε στο Mega ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας και επανέλαβε ότι ο χθεσινός σεισμός δεν προέρχεται από το λεγόμενο ρήγμα της Αταλάντης, αλλά από μία εντελώς διαφορετική περιοχή.
Ο κ. Χουλιάρας χαρακτήρισε θετικό το γεγονός τη μείωση που παρατηρείται στην εκλυόμενη ενέργεια, αναφέροντας ενδεικτικά ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν σημειώθηκε κανένας σεισμός πάνω από 3,5 Ρίχτερ. Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί, παρακολουθούμε το φαινόμενο, ας περιμένουμε λίγο, η περιοχή μάς έχει δώσει τέτοιους σεισμούς, συμπλήρωσε.
Ταρακουνήθηκε η Στερεά Ελλάδα Ζημιές έχουν καταγραφεί σε περισσότερα από 300 σπίτια στη Φθιώτιδα. Δύο ακατοίκητα σπίτια έχουν καταρρεύσει στο χωριό Δρυμαία της Αμφίκλειας και άλλο ένα έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στην Κάτω Τιθορέα, όπου διέμενε οικογένεια αλλοδαπών με ένα παιδί. Σύμφωνα με τους γείτονές, λίγο μετά το σεισμό βγήκαν μόνοι τους από το σπίτι, μάζεψαν τα πράγματα τους και εξαφανίστηκαν. Περίπου 150 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στον δήμο Μώλου - Αγίου Κων/νου, εκ των οποίων 80 στο χωριό Ρεγγίνι.
Αργά χθες το απόγευμα στην περιοχή έφθασε από την Αθήνα κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) για να εκτιμήσει την κατάσταση και σήμερα αναμένεται νέο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης. Στην περιοχή βρέθηκε και πολυμελές κλιμάκιο μηχανικών του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς.
Τέλος, από νωρίς το πρωί μηχανήματα των δήμων απομακρύνουν τα βράχια από τις κατολισθήσεις σε σημεία του οδικού δικτύου λόγω του του σεισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα