Υπόθεση Folli Follie: Στη φυλακή Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Με την προφυλάκιση του Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η ανακριτική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie, καθώς μετά τις απολογίες τους και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ ελεύθερη αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και υπήρξαν πολύωρες, εξαιτίας του βαρύτατου κατηγορητηρίου και των πολλών αδικημάτων για τα οποία κλήθηκαν οι ελεγχόμενοι ποινικά, μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου,

να δώσουν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τα γραπτά υπομνήματα που κατάθεσαν στην ανακρίτρια, δέχθηκαν σωρεία ερωτήσεων και από τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη, αλλά και από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου που είχε το βάρος της ανακριτικής διαδικασίας για μια τόσο σύνθετη οικονομικής εγκληματικότητας υπόθεσης με πολλές παραμέτρους.

Πληροφορίες από τους συνηγόρους τους αναφέρουν πως και τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσουαρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί και επιχείρησαν να καταδείξουν ότι δεν είχαν δόλο για τη διάπραξη όσων οικονομικών αδικημάτων τους βαρύνουν.

Κατά το κατηγορητήριο, πατέρας και γιός φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογράφησαν στοιχεία για να εμφανίσουν ψευδή οικονομική ευρωστία στην εταιρεία που ίδρυσαν και η οποία για ένα μεγάλο διάστημα μεγαλούργησε και έτσι κατάφεραν με τη συνδρομή και του τρίτου μέλους της οικογένειας, να χειραγωγήσουν τη μετοχή της εταιρείας τους, να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό και να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.           

Ειδικότερα ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος (πατέρας) και ο Τζώρτζης (γιός του) απολογήθηκαν χθες για πέντε κακουργήματα, απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Το κατηγορητήριο για τη σύζυγο του Δημήτρη Κουτσολιούτσου Καίτη, περιλάμβανε τα αδικήματα της απάτης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της χειραγώγησης για τα οποία και απολογήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα