Υψηλά πρόστιμα για την εκπρόθεσμη καταβολή των φορολογικών δηλώσεων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με εξαιρετικά χαμηλούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, δυσχεραίνοντας περαιτέρω το έργο των φορολογικών υπηρεσιών.

Με αργούς ρυθμούς η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων

Παρά το γεγονός ότι η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 15 Ιουλίου, πάνω από 700.000 φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν ακόμη υποβληθεί, με αποτέλεσμα να έχει «κολλήσει» η διαδικασία της εκκαθάρισης τόσο σε ότι αφορά στα εισοδήματα όσο και στον ΕΝΦΙΑ.

Είναι

φανερό ότι φορολογούμενοι και φοροτεχνικοί προσβλέπουν σε μια νέα παράταση, που όμως δεν φαίνεται να θέλει να παράσχει το Υπουργείο Οικονομικών , που απειλεί με την επιβολή προστίμων για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι μέχρι εχθές είχαν υποβληθεί 5.315.963 δηλώσεις, έναντι των συνολικών 6,1 εκατομμυρίων δηλώσεων που πρέπει κανονικά να υποβληθούν.

Εξ’ αυτών οι 1.911.337 ( ποσοστό 36,37% ) ήταν χρεωστικές με μέσο ποσό φόρο περίπου τα 1330 ευρώ, οι 904.843 (ποσοστό 17,7%) πιστωτικές με μέση επιστροφή φόρου τα 282 ευρώ, οι 2.453.158 μηδενικές δηλαδή το 46,6% των δηλώσεων.Υψηλά πρόστιμα για τους ¨εκπρόθεσμους»Επισημαίνεται, ότι τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων είναι υψηλά και επιμερίζονται ως εξής :1. Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους) 100 ευρώ. 2. Για τους φορολογούμενος που τηρούν βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα το πρόστιμο τοποθετείται στα 250 ευρώ. 3. Για τους φορολογούμενους οι οποίοι τηρούν διπλογραφικά βιβλία το πρόστιμο ανέρχεται στα 500 ευρώ. 4. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, επιβάλλεται προσαύξηση της τάξεως του 0,73%«Κλειδώνουν» οι τέσσερις δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ
Το χάος με τον ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται αμείωτο καθώς τώρα πιθανότατα αποκλείεται η αύξηση των δόσεων από 4 στις 6 όπως είχε δηλώσει σχετικά ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρυφων Αλεξιάδης.Φαίνεται πως οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης έναντι των συμφωνιών με τους δανειστές, όπως και το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» αν δεν «πιαστούν» οι δημοσιονομικοί στόχοι, οδηγεί την κυβέρνηση, στην επιλογή των 4 δόσεων ώστε η καταβολή του ΕΝΦΙΑ να γίνει μέχρι το τέλος του έτους, ακόμη και η εκκαθάριση των δηλώσεων πραγματοποιηθεί μέσα στον Αύγουστο.

Το άρθρο Υψηλά πρόστιμα για την εκπρόθεσμη καταβολή των φορολογικών δηλώσεων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα