ΥΠΟΙΚ: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη λοταρία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Θέμα ημερών είναι η έκδοση της απόφασης για τη λοταρία των αποδείξεων, με στόχο δοθούν κίνητρα για τη χρήση καρτών ακόμα και για τις μικρές συναλλαγές της καθημερινότητας.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λοταρία των αποδείξεων, ο σχεδιασμός της οποίας έγινε με στόχο να χτυπηθεί η παραβατικότητα, άρχισε.

Ήδη οι τράπεζες στέλνουν τα αρχεία όλων των συναλλαγών με κάρτες, για επεξεργασία στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ,

όπου γίνεται η αντιστοίχιση κάθε κάρτας με τους ΑΦΜ των φορολογούμενων.

Οι ηλεκτρονικοί λαχνοί θα είναι συνδυασμός αξίας και αριθμού συναλλαγών.

Στην πραγματικότητα, όσες περισσότερες αποδείξεις έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να κερδίσει. Εκτός απροόπτου, κάθε μήνα, 1.000 ευρώ θα κληρώνονται σε 1.000 τυχερούς, ενώ σε μια σούπερ κλήρωση τα Χριστούγεννα, θα μοιραστούν τα 8 εκατομμύρια ευρώ των προηγούμενων μηνών, που δεν έχουν κληρωθεί.

«Πάνω από το 70% των επιχειρήσεων έχει εφοδιαστεί με POS, αλλά παραμένει χαμηλό το ποσοστό συναλλαγών. Περίπου το 30- 32% του κύκλου εργασιών γίνεται μέσα από πλαστικό χρήμα και αυτό δείχνει την αναγκαιότητα ύπαρξης ακατάσχετου, τροφοδότη λογαριασμού», λέει ο Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος του ΓΣΕΒΕΕ.

Το 2016 έγιναν 213,5 εκατομμύρια συναλλαγές με κάρτες περισσότερες από το 2014. Η αξία τους ξεπέρασε τα 15 δισ. ευρώ, ενώ η μέση αξία ανά συναλλαγή μειώθηκε στα 51 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε κάρτες ακόμα και για τις μικρές μας συναλλαγές. Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι αναλογούν, πλέον, περίπου 58.000 POS σε 1.000 κατοίκους, δηλαδή περίπου 41.000 περισσότερα από το 2014.

Το άρθρο ΥΠΟΙΚ: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη λοταρία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα