ΥΠΕΚΑ: Κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης

Από αύριο, Πέμπτη, θα είναι διαθέσιμα-κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη- για όλους τους ενδιαφερόμενους τα πρώτα αποτελέσματα από τις σεισμικές έρευνες για ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, που πραγματοποίησε η νορβηγική εταιρία PGS στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τις σεισμικές έρευνες, οι ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρίες θα αξιολογήσουν το δυναμικό των περιοχών και θα σταθμίσουν τη

συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς για παραχώρηση περιοχών («οικοπέδων») προς έρευνα, που εκτιμάται ότι θα προκηρυχθούν στα μέσα του 2014.

Η επεξεργασία των δεδομένων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013, καθώς το αρχικό πρόγραμμα της συλλογής των δεδομένων επεκτάθηκε από τα 8.500 χιλιόμετρα στα 12.500 χιλιόμετρα.

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί, πως τα ενδεικτικά αποτελέσματα από σεισμικές γραμμές αντιπροσωπευτικές των παραπάνω περιοχών, είναι πλέον διαθέσιμα στις εγκαταστάσεις της PGS ενώ σύντομα η νορβηγική εταιρία θα εγκαταστήσει ανάλογο χώρο προβολής δεδομένων και στα γραφεία του ΥΠΕΚΑ στην Αθήνα.

Πηγή: greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα