«Υπεύθυνος για τη χρεοκοπία είναι ο Καραμανλής» – Άγνωστο παρασκήνιο από γεύμα με Γιούνκερ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένας διάλογος στην ταράτσα King George στο Σύνταγμα, άγνωστος σε όλους, έρχεται σήμερα στο φως – «Υπεύθυνος για την χρεοκοπία, ο Κώστας Καραμανλής»

Η πρόσφατη ανάρτηση του Στέφανου Μάνου στον λογαριασμό του στο Facebook,

όπου κατηγορούσε τον Κώστα Καραμανλή ως υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας, άνοιξε ξανά την κουβέντα για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου:

(…) Διάβασα σήμερα την επιφυλλίδα του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή στην οποία γράφει ότι ισχυρότατοι ηγέτες όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής σέβονταν τις διαφορετικές απόψεις και δεν επέβαλλαν αυταρχικά την άποψή τους. Είναι απολύτως αληθές για τον Μητσοτάκη, αλλά όχι για τον Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Καραμανλής προκειμένου να επιβάλλει τη δική του εσφαλμένη (όπως αργότερα απέδειξε ο ίδιος υιοθετώντας την άποψη που απέρριψε) άποψη δεν δίστασε το 1998 να διαγράψει από τη Νέα Δημοκρατία εμένα, τον κ. Σουφλιά, τον κ. Κοντογιαννόπουλο, τον κ. Παπαληγούρα, τον κ. Τατούλη, τον κ. Κάκκαλο.

Σταμάτησε την αυταρχική του μανία και δεν διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που συμφωνούσε μαζί μου, λέγοντας περιφρονητικά ότι «ως πρώην πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει!»

Το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν ανεχόταν διαφορετικές απόψεις είναι η βασική αιτία της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε η πρωθυπουργία του. Κανείς δεν τολμούσε να εκφράσει διαφορετική άποψη.

‘Έτσι οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία. Αν δεν υπήρχε η χρεοκοπία ως αποτέλεσμα της Καραμανλικής διαχείρισης, τα σημάδια του περάσματός του θα ήταν εξίτηλα.

Το παρασκήνιο στην ταράτσα του King George

Με αφορμή την ανάρτηση του Μάνου, κάποιοι που γνωρίζουν καταστάσεις, θυμίζουν ένα γεύμα εργασίας που έγινε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2014, με τη συμμετοχή του τότε προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Το περιστατικό αποκαλύπτει το iefimerida.

Στο γεύμα συμμετείχαν, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που στη συνέχεια ανέλαβε χρέη Ευρωπαίου επιτρόπου.

Παρόντες ήταν επίσης ο τότε διευθυντής του Γιούνκερ, Μάρτιν Σελμάγιερ, και ο σύμβουλος του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Το γεύμα έγινε στο roofgarden του ξενοδοχείου King George στο Σύνταγμα.

Κάποια στιγμή η κουβέντα έφθασε στα αίτια της χρεοκοπίας και στη διαχείρισή της από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Γιούνκερ φέρεται να είπε τότε: «Ο Γιώργος Παπανδρέου, δυστυχώς, δεν είχε τις ικανότητες να χειριστεί την κρίση. Ωστόσο -πρόσθεσε- ο υπεύθυνος για τη χρεοκοπία είναι ο Καραμανλής».

Το άρθρο «Υπεύθυνος για τη χρεοκοπία είναι ο Καραμανλής» – Άγνωστο παρασκήνιο από γεύμα με Γιούνκερ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα