Υπουργείο Παιδείας: 10.000 φοιτητές θα πάρουν μετεγγραφή

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, περίπου 10.000 φοιτητές θα πάρουν μετεγγραφή, ενώ 3.000 αιτήσεις πρωτοετών δεν θα γίνουν αποδεκτές για οικονομικούς λόγους, καθώς στην κατηγορία αυτή ο νόμος ορίζει ότι μπορεί να γίνει δεκτό μόνο το 10% επί του αρχικού αριθμού των εισακτέων σε κάθε τμήμα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://solon.it.minedu.gov.gr/

όσοι είχαν ζητήσει μετεγγραφή μπορούν να ενημερωθούν για το πανεπιστήμιο και το τμήμα που θα τους υποδεχτεί και στο οποίο πρέπει να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Αντίστοιχα, τα πανεπιστήμια θα πρέπει να ανακοινώσουν τα δικαιολογητικά μέσα σε 5 μέρες από την παραλαβή των καταλόγων με τους μετακινούμενους φοιτητές.

Εξάλλου, σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στο νόμο των μετεγγραφών, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι «τα κριτήρια είναι κυρίως οικονομικά και κοινωνικά». Ανέφερε πάντως και περιπτώσεις που δεν μπορεί να καλύψει ο νόμος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω περίπτωση παιδιού που ο πατέρας δολοφόνησε τη μητέρα και το παιδί θέλει να γυρίσει στην πόλη να μείνει με τη γιαγιά. Και δεν είναι πρωτοετής. Αυτό πώς να το ρυθμίσει ο νόμος;».

Keywords
Τυχαία Θέματα