Ξυλοδαρμός μαθητή – Βύρωνας: Απείλησαν τη δημοσιογράφο που αποκάλυψε το περιστατικό

Ξυλοδαρμός μαθητή – Βύρωνας: είναι όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα στις σχολικές αίθουσες, με ανήλικους να ξυλοκοπούν μέχρι λιποθυμίας συμμαθητές τους και δημοσιογράφους αλλά και καταγγέλλοντες να δέχονται απειλές κατά της ζωής τους από αγνώστους. Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε η δημοσιογράφος του Vironasnews. gr που αποκάλυψε το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 17χρονου από άλλους μαθητές στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα.

Όπως κατήγγειλε, δέχεται απειλές από τους νεαρούς, ενώ

ανέφερε ότι η selfie που έβγαλαν οι μαθητές μέσα από το αστυνομικό τμήμα δεν είναι από παλαιότερο περιστατικό, αλλά μετά τη βιαιοπραγία εις βάρος του 17χρονου. Κατόπιν αποκάλυψε απειλές κατά συνεργάτη της από άγνωστο, ο οποίος είπε: «Εάν δω φωτογραφικό υλικό, θα σε θάψω κάτω από τη γη».

Βύρωνας: Αποκαλύψεις στον ΑΝΤ1 από την αδερφή του 17χρονου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμούΞυλοδαρμός μαθητή – Βύρωνας: Γιος καθηγήτριας ο ένας δράστης

Η Νίκη Κεραμέως, που χθες βρέθηκε στο 1ο ΓΕΛ του Βύρωνα για να ενημερωθεί για το πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του 17χρονου που… τόλμησε να υπερασπιστεί τη μικρή του αδερφή που δεχόταν bullying, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1. Επανέλαβε ότι «τέτοια περιστατικά δεν έχουν καμιά θέση στα σχολεία» και επιβεβαίωσε ότι μπροστά στο περιστατικό, που διήρκεσε σχεδόν ένα λεπτό όπως είπε, βρίσκονταν καθηγητές. Μάλιστα, ο ένας από τους δράστες του άγριου ξυλοδαρμού είναι γιος καθηγήτριας στο ίδιο σχολείο και τιμωρήθηκε με διήμερη αποβολή.

Σύμφωνα με τον κα Κεραμέως, οι καθηγητές που βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου όταν δέχτηκε την επίθεση ο 17χρονος μαθητής, αντέδρασαν. Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας διέψευσε πως ο 17χρονος χτυπήθηκε ακόμη και με σιδηρογροθιά και με κλειδιά όπως έχει δηλώσει ο δικηγόρος του, ενώ υποστήριξε ότι η εξοργιστική selfie μέσα από το Α.Τ. Βύρωνα δεν τραβήχτηκε μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά παλιότερα όταν οι μαθητές είχαν προσαχθεί γιατί είχαν πετάξει κάποια μπουκάλια. Ωστόσο, δημοσιογράφος δημοσιογράφος του vyronasnews.gr, το οποίο και δημοσίευσε τη selfie των «νταήδων» του Βύρωνα, διέψευσε την υπουργό Παιδείας. Μιλώντας κι εκείνη στο Καλημέρα Ελλάδα, είπε πως η φωτογραφία είναι 100% από την ημέρα που οι μαθητές προσήχθησαν για την επίθεση στον 17χρονο.

Πολυπαραγοντικό πρόβλημα

«Το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό. Η οικογένεια, το παιδί, οι εκπαιδευτικοί αλλά και η κοινωνία έχουν ένα μερίδιο ευθύνης. Η βία αναπαράγεται από τα ΜΜΕ, από τα μέσα διασκέδασης των παιδιών, ακόμη και μέσα από παιχνίδια. Σύμφωνα με έρευνες, ένας 12χρονος έχει δει στην τηλεόραση 8.000 φόνους και άλλες 10.000 πράξεις βίας. Αυτοί οι εγκέφαλοι αναπαράγουν τη βία», αναφέρει στην «Καθημερινή» ο ψυχολόγος κ. Παντελής Πρώιος, ο οποίος εξειδικεύεται σε σχετικά επιμορφωτικά προγράμματα για γονείς και εκπαιδευτικούς.

«Καταγράφεται έξαρση της βίας από μαθητές και γονείς. Συχνά διακρίνουμε ότι γονείς με προβλήματα –κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης– ξεσπούν στους εκπαιδευτικούς κατηγορώντας ότι αδικούν το παιδί τους. Μοιάζει να είναι ένα μείγμα πικρίας των γονιών και αυτοακύρωσης, αφού βλέπουν το παιδί ως προέκταση του εαυτού τους», ανέφερε μιλώντας στην «Κ» για το θέμα ο έμπειρος δάσκαλος και συνδικαλιστής στην ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Μπράτης.

Πρωτοβουλίες

«Επεξεργαζόμαστε πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη που αφορούν, για παράδειγμα, τη θεσμοθέτηση του “δασκάλου / καθηγητή εμπιστοσύνης”, με τον οποίο τα παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη άνεση να επικοινωνήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν, αλλά και την εισαγωγή νέων θεματικών στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, οι οποίες θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα σεβασμού στον άλλο και συνύπαρξης και συναρμογής στο κοινωνικό σύνολο. Οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται σε πλέγμα ενεργειών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού και της βίας. Ξεκαθαρίζω ότι το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Στεκόμαστε δίπλα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και αναφέρομαι στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, με σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, τόσο πρόσκαιρων όσο και πιο μακροχρόνιων», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Δικογραφία εις βάρος έξι ανηλίκων

Tο μεσημέρι της 10ης Φεβρουαρίου, μαθητής του 1ου Λυκείου και Γυμνασίου Βύρωνα πήγε στο Τ.Α. Βύρωνα και κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε από ανήλικους μαθητές του σχολείου του. Είχε πάει να τους ζητήσει τον λόγο επειδή είχαν πειράξει την αδελφή του. Κατέληξε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι. Κατόπιν υπόδειξής του, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βύρωνα σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος έξι ανηλίκων με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι. Πρόκειται για τέσσερις Αλβανούς και δύο Έλληνες μαθητές.

Βία στο σχολείο – Η συγκλονιστική εκπομπή του Παύλου Τσίμα το 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα