Βορειοκορεάτισσες στον στρατό: Βιασμοί, μπάνιο με… φίδια και απάνθρωπες συνθήκες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.


Οι γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις της Πιονγιάνγκ υποβάλλονται σε τόσο σκληρή εκπαίδευση, ώστε σταματά η περίοδός τους, ενίοτε επί χρόνια, υποστηρίζει μια βορειοκορεάτισσα που αυτομόλησε στη Σεούλ.

Και δεν είναι μόνον αυτά τα βάσανά τους. Υφίστανται συχνά σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις, ενώ εξαναγκάζονται να καθαρίζουν και να μαγειρεύουν σε αντίθεση με τους άρρενες συναδέλφους τους.

«Μετά από έξι μήνες-ένα χρόνο στο στρατό σταματούσε η περίοδός μας λόγω του υποσιτισμού και του άγχους που βιώναμε μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον», είπε η Λι Σο Γιον στο BBC, προσθέτοντας ότι οι στρατιωτίνες φίλες της «χαιρόντουσαν γιατί η κατάσταση ήταν τόσο άσχημη, ώστε αν είχαν περίοδο θα γινόταν ακόμη χειρότερη». Αποκάλυψε ακόμη ότι μία συνάδελφός της δεν είχε εμμηνόρροια επί δύο ολόκληρα χρόνια, ότι οι συνθήκες υγιεινής ήταν άθλιες στα στρατόπεδα κι ότι αντί για ντουζιέρες είχαν σωλήνες συνδεδεμένους με ρυάκια από τα βουνά που συχνά κατέβαζαν φίδια και βατράχια.

Η Λι λέει ότι κοιμόταν σε έναν κοιτώνα μαζί με τουλάχιστον άλλες 20 γυναίκες. Κάθε γυναίκα στρατιώτης είχε το φοριαμό της, όπου φύλαγαν τις στολές τους. Πάνω στο φοριαμό κάθε στρατιωτίνα είχε δύο κορνίζες. Στη μία κορνίζα υπήρχε η φωτογραφία του ιδρυτή του κράτους της Βορείου Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ και στη δεύτερη ο εκλιπών διάδοχός του, Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Τα στρώματα από φλοιούς ρυζιού πότιζαν με τον ιδρώτα τους και ανέδιδαν μια δυσάρεστη οσμή.

Οι βιασμοί ήταν πολύ συχνοί, μολονότι τιμωρούνται με επταετή κάθειρξη. Η Λι λέει ότι δεν έπεσε η ίδια θύμα βιασμού, αλλά είδε πολλές συντρόφισσες της να κακοποιούνται σεξουαλικά από ανωτέρους τους στο στρατό. «Τις περισσότερες φορές φοβούνται να καταγγείλουν τον βιασμό και έτσι οι βιαστές μένουν ατιμώρητοι», είπε.

41 ετών σήμερα η Λι εντάχθηκε εθελοντικά στο στρατό, όταν ο λιμός γονάτισε τη χώρα τη δεκαετία του ’90, προσβλέποντας στην εξασφάλιση του καθημερινού της γεύματος. Χιλιάδες νεαρές γυναίκες ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο.

Το 2015 το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε ότι η θητεία των γυναικών άνω των 18 ετών στον τέταρτο μεγαλύτερο στρατό του κόσμου θα είναι υποχρεωτική και θα διαρκεί επτά χρόνια, ενώ για τους άνδρες δέκα.

Το άρθρο Βορειοκορεάτισσες στον στρατό: Βιασμοί, μπάνιο με… φίδια και απάνθρωπες συνθήκες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα