Βόμβα μεγατόνων στην Α1 Γυναικών: Στον Παναθηναϊκό η Λεουτσένκα!

Μια… δίμετρη “βόμβα” πέφτει στο παρκέ του Παναθηναϊκού, τη στιγμή που όλοι έχουν το βλέμμα στην αρχή της σεζόν, σε μια συγκυρία δ ιδιαίτερα δύσκολη. Στην Α1 Γυναικών πάντως, έχουν ένα λόγο λιγότερο να ανησυχούν, καθώς η νέα μεταγραφεί που ακούει στο όνομα Γιέλενα, έρχεται να ταράξει τα νερά.  Το «τριφύλλι» έφτασε σε οριστική συμφωνία με την Γιέλενα Λεουτσένκα, που έχει τεράστια καριέρα στην πλάτη της, έχοντας αγωνιστεί

στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης, καθώς και στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη στο γυναικείο μπάσκετ, το WNBA. Μια μεταγραφή που αλλάζει επίπεδο τους «πράσινους» και τους καθιστά άμεσα ανταγωνιστικούς στη «μάχη» του πρωταθλήματος.

Όσο για το μεγάλο “ναι”, καθοριστικός παράγοντας είναι η φιλική της σχέση με την Ελένη Καπογιάννη, μιας και αναζητούσε ένα περιβάλλον στο οποίο θα υπήρχε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της για να αγωνιστεί, καθώς δεν μπορούσε οικονομικά να αγγίξει το κασέ της. Εκτός αυτού, οι πράσινοι είχαν φέρει τη Λευκορωσίδα στην Αθήνα, για να κάνει την αποκατάστασή της σε ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, με δικά του έξοδα. Κάπως έτσι, οι δύο πλευρές ήρθαν κοντά και το “τριφύλλι” έριξε την πρόταση στον κατάλληλο χρόνο, κατακτώντας την εντυπωσιακή σέντερ.

Γιέλενα Λεουτσάνκα

Η 37χρονη Γιέλενα Λεουτσάνκα έχει ύψος 1,96μ έχει εμπειρία και από το WNBA, έχοντας αποφοιτήσει από το κολλέγιο του West Virginia. Έχει αγωνιστεί σε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (Εκατερίνινμπουργκ, Γαλατασαράι, Gorzów και Κόζιτσε), ενώ έχει χαράξει και την δική της πορεία στο πρωτάθλημα του WNBA, έχοντας αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές ομάδες (Σάρλοτ Στινγκ το 2006, Ουάσιγκτον Μιστίκς το 2007 και Ατλάντα Ντριμ το 2010 και το 2012).

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια της καριέρας της την βρήκαν στην Κίνα, εκεί όπου έδειξε πως παραμένει αθλήτρια υψηλού επιπέδου, κάνοντας τη διαφορά, έχοντας σταθερά double double μέσους όρους σε πόντους και ριμπάουντ. Τέλος, έχει εκπροσωπήσει και την εθνική ομάδα της Λευκορωσίας, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket του 2007 στην Ιταλία, ενώ εκπροσώπησε την χώρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, αλλά και το 2016 στο Ρίο.

Γιέλενα Λεουτσάνκα: Μερικά Highlights από την καριέρα τηςΔείτε ακόμηΠρώην του Παναθηναϊκού για ΠΑΟΚ και ΑΕΚΓια επέκταση του σερί Παναθηναϊκός, Τρίπολη και Αρης! 
Keywords
Τυχαία Θέματα