Βίλα Ψυχάρη – πλειστηριασμός: Στο σφυρί η πολυτελής κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό

Βίλα Ψυχάρη – πλειστηριασμός: Σε πλειστηριασμό βγαίνει η πολυτελής κατοικία του Παναγιώτη Ψυχάρη, γιου του πρώην Διοικητή του Αγίου Όρους, εκδότη και επιχειρηματία Σταύρου Ψυχάρη, στο Παλαιό Ψυχικό, λόγω χρεών. Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί για την  Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, από την Alpha Bank. Όπως σημειώνει ο Φρίξος Δρακοντίδης στο protothema.gr, το ακίνητο εκπλειστηριάζεται

για 2,4 εκατομμύρια ευρώ την ώρα που κατασχέθηκε για χρέος 500.000 ευρώ. Η βίλα εμβαδού 544 τ.μ., που θα βγει στο σφυρί για 2,4 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε οικόπεδο 3,4 στρεμμάτων, διαθέτει εξώστες 208 τ.μ. και αποτελείται από playroom περίπου 100 τ.μ., υπόγειο 158 τ.μ., ισόγειο 141 τ.μ. και πρώτο όροφο 140 τ.μ.

Μάλιστα το ακίνητο διαθέτει 12 θέσεις στάθμευσης και έχει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τμήματος του οικοπέδου επιφανείας 308 τ.μ. Η αξία του ακινήτου διαμορφώνεται προς 4.441 ευρώ το τετραγωνικό και συγκεντρώνει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από εταιρείες και ιδιώτες που αναζητούν κατοικίες στο Παλαιό Ψυχικό. Σημειώνεται ότι η πρώτη υποθήκη εμφανίζεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για το ποσό των 7,7 εκατ. ευρώ με ημερομηνία 4 Ιουλίου 2017. Στη συνέχεια η τράπεζα προχωρά και στην δεύτερη υποθήκη για το ποσό των 13 εκατ. ευρώ, η οποία έγινε τον Οκτώβριο του 2017.

Με αέρα πήραμε τα δάνεια…

Η Alpha Bank προχώρησε τον Δεκέμβριο του 2018 σε αναγκαστική κατάσχεση επί του ακινήτου για το ποσό των 500.000 ευρώ. Ο Παναγιώτης Ψυχάρης έγινε ευρύτερα γνωστός όταν πέρασε από την Επιτροπή της Βουλής τον Σεπτέμβριο του 2016 για να μιλήσει για τα δάνεια του ΔΟΛ και του MEGA. Η φράση «Με αέρα πήραμε τα δάνεια» προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο. Στην εξεταστική επιτροπή ήρθε σε αντιπαράθεση με μέλη της, με αφορμή τα συνεχή ερωτήματα που του απεύθυναν, για το ποιος θα πληρώσει τα δάνεια του Mega. «Δεν ξέρω αν είναι η φαντασία σας ή ονείρωξή σας αλλά το Mega δεν πρόκειται να κλείσει» ήταν η απάντηση που είχε δώσει.

Η μαγική βίλα στο Πόρτο Χέλι

Υπενθυμίζεται πως η παραλιακή βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι πουλήθηκε το 2018 από την Alpha Bank σε τιμή που έφτασε τα 11,75 εκατ. ευρώ. Για εκείνους, όμως, που ασχολούνται με την καινοτόμο και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, ο Neil Rimer που κατάφερε να την αποκτήσει, είναι ήδη ένας θρύλος. Ένας θρύλος, μάλιστα, που απασχόλησε την ελληνική πραγματικότητα, δεδομένου ότι ήταν ο άνθρωπος που αγόρασε την υπερπολυτελή βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι, έχοντας δώσει μάλιστα μάχη για τη διεκδίκησή της με πανίσχυρες προσωπικότητες, όπως οι εφοπλιστές Ντίνος Μαρτίνος και Γιώργο Προκοπίου.

Ο ίδιος ο Rimer διατείνεται ότι «οι καλύτερες επενδύσεις είναι εκείνες που δεν είναι προφανείς από την πρώτη ημέρα». Ο Rimer γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ και μεγάλωσε στη Γενεύη. Έχει πτυχίο Ιστορίας και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Stanford, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Londn School of Economics. Έχει Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Harvard, ενώ επέλεξε να επιστρέψει και να εργαστεί στη «Γηραιά Ήπειρο», γιατί, όπως φέρεται να έχει δηλώσει, «ήταν ενθουσιασμένος με την ιδέα να συμμετάσχει στη γένεση του κλάδου των επιχειρηματικών συμμετοχών (VC) στην Ευρώπη».

Στο Forbes

Το κοφτερό επενδυτικό μάτι του Rimer αναγνώρισε το Forbes, που το 2017 κατέταξε τον partner της Index Ventures πρώτο στην παρθενική ευρωπαϊκή έκδοση της «Λίστας του Μίδα» (Midas List Europe). O Neil Rimer θεωρείται ήδη «βετεράνος» του κλάδου, έχοντας ιδρύσει την Index Ventures στη Γενεύη το 1996. Η εταιρεία, η οποία έχει πλέον γραφεία τόσο στο Λονδίνο όσο και στο Σαν Φρανσίσκο, έχει αντλήσει έκτοτε 5,6 δισ. δολάρια και επενδύσει σε περισσότερες από 160 εταιρείες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Καναδός Rimer έχει συνεργαστεί με πολλές startup επιχειρήσεις, όπως οι Deliveroo, Funding Circle, Roblox και Typeform, ενώ στην πορεία εγκατέλειψε άλλες, όπως η Supercell και η Trello. Έχει δε επενδύσει, μεταξύ άλλων, και στην Betfair.

Η αξία των εταιρειών που παραμένουν σήμερα στο χαρτοφυλάκιο της Index Ventures ξεπερνούν τα 12 δισ. δολάρια και έχουν ετήσια έσοδα συνολικά 9,2 δισ. δολαρίων. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Rimer θεωρείται ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους ανθρώπους του χώρου. Τα τελευταία χρόνια το μεγάλο στοίχημα του Rimer είναι οι επενδύσεις στην καινοτομία του FinTech, τη χρήση νέων τεχνολογιών στον χρηματοοικονομικό κλάδο, που φέρνει τα πάνω κάτω στις συναλλαγές αλλά και τη χρηματοδότηση.

Οι σχέσεις με την Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Rimer συνδέεται και σε προσωπικό επίπεδο με τη χώρα μας, καθώς η σύζυγός του είναι Ελληνίδα, συγγενής αξιωματικού του Στρατού. Η οικογένειά της διατηρεί εδώ και χρόνια εξοχική κατοικία στο Πόρτο Χέλι, στη θέση Κουνούπι, ενώ φέρεται να έχει στην ιδιοκτησία της συγκρότημα εξοχικών κατοικιών που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρώην βίλα Ψυχάρη.

Τα μέλη της οικογένειας και στο παρελθόν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της εξοχικής κατοικίας του εκδότη. Ηταν όμως μια χρονική περίοδος όπου ο Σταύρος Ψυχάρης πίστευε ότι δεν υπήρχε λόγος να πουλήσει καθώς αισθανόταν ακόμη δυνατός για να χειριστεί πρόσωπα και καταστάσεις με τον δικό του γνώριμο τρόπο…

Πουλήθηκε τον Μάρτιο το υπέροχο σπίτι των 800 τμ. στο Κολωνάκι

«Βαρύ» όνομα της ναυτιλίας φαίνεται ότι «έσκασε» περίπου 3.500.000 € για να αποκτήσει το πολυτελέστατο διαμέρισμα του πρώην «Μr ΔΟΛ». Στους μεσιτικούς κύκλους του Κολωνακίου φημολογείται ότι πουλήθηκε το πολυτελέστατο διαμέρισμα-μεζονέτα, με θέα όλη την Αθήνα και πιάτο την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, στη συμβολή των οδών Αναγνωστοπούλου και Λυκαβηττού.

Το οίκημα στην καρδιά της Αθήνας και σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές πολυκατοικίες του Κολωνακίου, όπου για πολλά χρόνια στους δύο τελευταίους ορόφους της στεγαζόταν το σπίτι -στρατηγείο του Σταύρου Ψυχάρη και της συζύγου του Χριστίνας Τσούτσουρα, πουλήθηκε στην τιμή περίπου των 3.500.000 ευρώ. Αν και ο νέος του ιδιοκτήτης παραμένει «άγνωστος» και δεν επιθυμεί να αποκαλυφθεί το όνομά του, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης «Top Secret» της εφημερίδας «espresso», προέρχεται από τον χώρο της ναυτιλίας και πρόκειται για όνομα βαρύ και παλιό.

Η αγοραπωλησία έγινε μέσω της Alpha Βank Λονδίνου, με ιδιαίτερα δύσκολους όρους, όπως μας αποκαλύπτουν τραπεζικά στελέχη, όπου είχε δεσμευτεί και κατασχεθεί το ακίνητο, λόγω χρεών του πρώην εκδότη. Πρόκειται για ένα αρχοντικό σπίτι-φιλέτο, λόγω της θέσης και της ονειρικής θέας του, το οποίο η οικογένεια Ψυχάρη είχε διακοσμήσει με ξύλο μπουαζερί, τζάκι, βαριά έπιπλα, βιβλιοθήκες, περσικά χαλιά. Την παράσταση, όμως, των επισκεπτών έκλεβαν τα μοναδικά έργα τέχνης Ελλήνων και ξένων ζωγράφων.

Keywords
Τυχαία Θέματα