Βιαστής Κέρκυρα: Ελεύθερο το “τέρας του Κάβου” – Τι λέει ο Δημήτρης Ασπιώτης (vid)

Βιαστής Κέρκυρα: Από τον Νοέμβριο του 2018 έχει βγει από τη φυλακή ο Δημήτρης Ασπιώτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για βιασμούς που διέπραξε στην Κέρκυρα και πρόσφατα η υπόθεσή του ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας από βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ο Δημήτρης Ασπιώτης παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2010 στην Αστυνομία, η οποία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό

επί μια εβδομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του για βιασμούς που είχε διαπράξει στον Κάβο και στην ευρύτερη περιοχή.

Το 2012 έγινε η δίκη του και καταδικάστηκε σε 53 χρόνια για τρεις βιασμούς, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε διαπράξει τους δύο. Τον Νοέμβριο του 2018 αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου και σήμερα ζει στο χωριό του, μεταμελημένος, όπως λέει, και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αφού δεν βρίσκει δουλειά και τον συντηρεί η φίλη του. Ο Δημήτρης Ασπιώτης ξαναβρέθηκε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες μετά από δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, που καυτηρίαζαν την αποφυλάκισή του.

Βιαστής Κέρκυρα: Από 52, 9 χρόνια στη φυλακήΒιαστής Κέρκυρα: Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε στο Corfutvnews ο Ασπιώτης

Ασπιώτης:« Δεν έχω δώσει ποτέ συνέντευξη τετ α τετ. Δεν έχω συναντηθεί με κανέναν δημοσιογράφο και το διαψεύδω. Μπορείτε να μάθετε την συγκεκριμένη ημερομηνία που ισχυρίζεται ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ότι έδωσα συνέντευξη; Έχω στοιχεία ότι ήμουν με ανθρώπους που με γνωρίζουν καλά και με την κοπέλα μου. Απλά μιλούσα στο messenger με έναν φίλο και μου είπε ότι στο μαγαζί είναι ένας δημοσιογράφος ο οποίος θέλει να ρωτήσει κάποια πράγματα. Και έκανε ερωτήσεις στον φίλο μου. Εγώ αγγλικά μιλάω, αλλά δεν ξέρω ούτε να διαβάζω, ούτε να γράφω».

Δημοσιογράφος: Πότε αποφυλακιστήκατε;

Ασπιώτης: 15 Νοεμβρίου του 2018 με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Με κατηγορούσαν για 3 βιασμούς, εγώ παραδέχτηκα τους 2, αλλά αρνήθηκα τον τρίτο γιατί δεν τον έκανα και με καταδίκασαν σε 48 χρόνια φυλακή. Έκανα τα 15 και βγήκα με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Ήμουν στις φυλακές Γρεβενών, Ιωαννίνων και αλλού.

Δημοσιογράφος: Τα θύματα, οι γυναίκες που βίασες, ήταν Βρετανίδες;

Ασπιώτης: Δεν το γνώριζα, απ’ ό,τι μου είπαν μετά η μια ήταν κόρη κάποιου πρέσβη και η άλλη νομίζω ήταν Αγγλίδα. Η μια ήταν περίπου 22 ετών και η άλλη κοπέλα γύρω στα 40. Άλλο βιασμό δεν παραδέχομαι, γιατί δεν τον έχω κάνει. Αν τον είχα κάνει θα το παραδεχόμουν. Έχω μετανιώσει και έχω κλάψει πολλές φορές. Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω.

Δεν μου δίνει κανείς δουλειά

Ζω στον Κάβο και δεν μπορώ να φύγω από εδώ. Δεν μου δίνει κανείς δουλειά, πεινάω, έχω χτυπήσει πόρτες, αλλά τίποτα. Ζω με την κοπέλα μου και αυτή με βοηθά. Παρουσιάζομαι στο Α.Τ. κάθε 1η και 16 κάθε μήνα. Η κοπέλα μου με συντηρεί. Δεν πρέπει να φοβάται κανένας. Έπινα ναρκωτικά και βαριά μάλιστα και τα έχω κόψει. Κανένα τσιγάρο (χασίς), είμαι ειλικρινής, κανένα ποτάκι μόνο και δεν κάνω τίποτε άλλο, δεν πρέπει να με φοβάται κανείς. Δεν έχω βοήθεια από κανένα στην οικογένειά μου. Περνάω πολύ δύσκολα. Με αντιμετωπίζουν με φόβο».

Βιαστής Κέρκυρα: Μετανιωμένος και ερωτευμένοςΒιαστής Κέρκυρα: Το χρονικό

Ο Δημήτρης Ασπιώτης παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2010, στην Αστυνομία, η οποία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό επί μια εβδομάδα για τον εντοπισμό και την σύλληψη του, για βιασμούς που είχε διαπράξει στον Κάβο και στην ευρύτερη περιοχή. Το 2012 έγινε η δίκη του και καταδικάστηκε σε 52 χρόνια για τρεις βιασμούς, ενώ ο ίδιος, όπως ισχυρίζεται είχε διαπράξει τους δύο.

Τον Νοέμβριο του 2018 αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση το Νόμο Παρασκευόπουλου και σήμερα ζει στον χωριό του, μεταμελημένος όπως λέει και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες αφού δεν βρίσκει δουλειά και τον συντηρεί η φίλη του.

Βιαστής Κέρκυρα: Οργή στη Βρετανία

Ο Δημήτρης Ασπιώτης είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες, όπως γράφουν τα ΜΜΕ της Βρετανίας, τις οποίες είχε παρασύρει -υπό την απειλή μαχαιριού, σε δάσος- όπου τις βίασε. Όπως γράφουν η Express και η Sun, πρόκειται για τον Δημήτρη Ασπιώτη ο οποίος το 2012 καταδικάστηκε στη μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί μέχρι τότε σε βιαστή.

To «τέρας του κάβου»… Ο βιαστής που έπιανε θύματα Βρετανίδες, αφήνεται ελεύθερος 43 χρόνια νωρίτερα, γράφει η Exrpess.

«Μου μιλούσε ευγενικά και ήρεμα και μετά με βίασε. Με βίασε έξι συνολικά φορές. Μου έλεγε σε σπαστά αγγλικά: έλα τώρα, δεν είναι τόσο άσχημα, δεν είμαι κακός άνδρας. Αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα» είπε ένα από τα θύματά του στο δικαστήριο, το οποίο τον καταδίκασε σε 52 χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο η ποινή του στο Εφετείο μειώθηκε.

«Παραδέχθηκε τους δύο από τους τρεις αν θυμάμαι καλά, αρνήθηκε τον έναν. Το δικαστήριο συνυπολόγισε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του, το προβληματικό περιβάλλον που μεγάλωσε, έλαβε υπόψη την μεταμέλεια και του έδωσε τη δυνατότητα, επωφελούμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, να αποφυλακιστεί νωρίτερα.

Στο δικαστήριο ο δράστης είχε ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του και υποστήριξε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες μίλησε στην αγγλική Exrpess. Δεν είχε δικηγόρο και ορίστηκε, μετά από κλήρωση, συνήγορός του ο Γιάννης Τζοβάρας. Στο δικαστήριο είχε πει πως ήταν άσχημος και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να κάνει “σεξ”.

«Βγήκα έξω λόγω νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν έχω πλέον σχέση με ναρκωτικά που με έκαναν να τρελαίνομαι. Δεν κάνω τέτοια χρήση τώρα, άρα δεν αποτελώ κίνδυνο. Τώρα είμαι με μία κοπέλα και σκέφτομαι μόνο αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά στην Express.

Σημειώνεται ότι ο δράστης φέρεται στα 25 του να είχε καταδικαστεί ξανά για βιασμό τουριστριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα