Βελόπουλος – Αχμέτ: Οργισμένη γκάφα για ένα «επίδομα»

Βελόπουλος – Αχμέτ: Οργισμένος εμφανίσθηκε στο twitter ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, αφού στα χέρια του έπεσε ένα απόκομμα πληρωμής επιδομάτων κάποιου «Αχμέτ». Ο κ.Βελόπουλος προανήγγειλε ερώτηση στη βουλή, αφού όπως σημείωσε στην ανάρτησή του «αν δεν είναι πλαστό, είναι… εγκληματικό». Ο «Αχμέτ» του σημειώματος εμφανιζόταν να λαμβάνει επίδομα της τάξης των 2.174 ευρώ το μήνα και ο κ.Βελόπουλος αναρωτήθηκε: «2.174 ευρώ το μήνα για τον Αχμέτ; την στιγμή που οι Ελληνες πεινάνε;» Κράτησε μια μικρή επιφύλαξη σημειώνοντας «ντροπή αν ισχύει» και προανήγγειλε κατάθεση ερώτησης στη Βουλή από το κόμμα του.

Το συγκεκριμένο απόκομμα καταβολής επιδόματος, πάντως, κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο και μάλιστα είχε διακινηθεί και από Κύπριους βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά Τουρκοκύπριο που ζει μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές.

Αν δεν είναι πλαστό είναι …εγκληματικό !2174 ευρώ τον μήνα για τον Αχμέτ; Την στιγμή που Έλληνες πεινάνε ; ΝΤΡΟΠΗ ένα ισχύει ! Η @ellinikilisi καταθέτει άμεσα ερώτηση ! pic.twitter.com/NngClqSam7

— Βελόπουλος Κυριάκος Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (@velopky) October 11, 2019

Το απόκομμαΒελόπουλος για ψήφο ομογενών

Όσο για το θέμα των ημερών, ο κ. Βελόπουλος εξέφρασε την πλήρη συμφωνία του κόμματος του για το θέμα της ψήφου των ομογενών, μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. «Είμαι άνθρωπος της ομογένειας, γεννήθηκα στη Γερμανία και θεωρώ αυτονόητο οι Έλληνες ομογενείς να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να ψηφίζει ο κάθε ελληνοποιηθέντας Ιμπραήμ, Χασάν, Μεχμέτ και να μην ψηφίζει ο Έλληνας, ο Γιώργος, ο Νίκος, ο Σταύρος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε «’Αρα λοιπόν, σε αυτό συμφωνούμε επί της αρχής. Στις λεπτομέρειες θα τα βρούμε βέβαιοι γι’ αυτό γιατί μας ενώνει ο κανόνας της λογικής. Οι ομογενείς είναι Έλληνες και πρέπει να τους δοθεί το δικαίωμα να ψηφίσουν».

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Βελόπουλος είπε ότι εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τις απόψεις του κόμματός του και συμπλήρωσε: «Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να μας καλέσει για να ορίσουμε τις κόκκινες γραμμές της χώρας μας απέναντι στην Τουρκία. Θα επιμείνουμε σε αυτό και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε. Αυτό που γίνεται τη στιγμή αυτή είναι βαρβαρότητα. Κόβουν κεφάλια ανθρώπων, τα επιδεικνύουν στις κάμερες, τα ανεβάζουν στα social media και είναι ντροπή, για όλον τον πολιτισμένο κόσμο να ανέχεται αυτή τη βαρβαρότητα».

Τέλος, αναφορικά με την συντομία της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Βελόπουλος απάντησε «Εγώ δεν είμαι πολιτικός με τη στενή έννοια του όρου για να αμπελοφιλοσοφώ, Είμαι πολιτικός και επιχειρηματίας. Ο επιχειρηματίας ξέρει ότι το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν και ο χρόνος είναι χρήμα. Αφού συμφωνούμε, δεν θα συζητάμε για τις εντυπώσεις. Συμφωνούμε και προχωρούμε παρακάτω».

Keywords
Τυχαία Θέματα